2015-10-20 16:06

2015-10-20 16:06

Gilla-utmärkelse till biblioteket för satsning på barnen

ARVIKA

Arvika Bibliotek har tilldelats Svenska Barnboksakademins nya utmärkelse, diplomet GILLAR. Motiveringen till priset lyder: ”Svenska Barnboksakademin Gillar Verkligen Arvika Bibliotek som låtit insikten om att hälften av bibliotekens utlåning är barn- och ungdomsböcker avspegla sig i det fysiska rummet”.

Svenska Barnboksakademins syfte är att främja god barn- och ungdomslitteratur och verka opinionsbildande. Akademin arbetar på en rad olika områden. Bland annat uppvaktar den makthavare, anordnar seminarier för bibliotekarier och lärare och delar ut ett årligt ”Eldsjälspris”. I Svenska barnboksakademin sitter arton författare och illustratörer, som arbetar med barn- och ungdomsböcker.

Priset delades ut i måndags, då Agneta Edwards och Per Gustafsson föreläste om barns läsning på biblioteket i Arvika.

Svenska Barnboksakademins syfte är att främja god barn- och ungdomslitteratur och verka opinionsbildande. Akademin arbetar på en rad olika områden. Bland annat uppvaktar den makthavare, anordnar seminarier för bibliotekarier och lärare och delar ut ett årligt ”Eldsjälspris”. I Svenska barnboksakademin sitter arton författare och illustratörer, som arbetar med barn- och ungdomsböcker.

Priset delades ut i måndags, då Agneta Edwards och Per Gustafsson föreläste om barns läsning på biblioteket i Arvika.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.