2015-10-14 06:00

2015-10-16 14:13

Gladiolus gladde Glavapubliken

Semnebyn

I lördags kväll fylldes Semnebyns hembygsgård i Glava av härlig musik då ortens välsjungande kör, Gladioluskören, höll konsert där under ledning av Karin Andréasson.

Det genomgående temat för kvällens föreställning var Kommunikation. Kören och även solister från den egna kören framförde med stor inlevelse och glädje, välkända sånger med anknytning till olika transportmedel. Först bjöds publiken på låtar om farkoster både på och under vattenytan, såsom Evert Taubes Så länge skutan kan gå och Beatles’ Yellow Submarine. Därefter framfördes låtar om cyklar, bil och tåg. Och hela publiken deltog i ett flertal allsånger. Fikat i pausen fullbordade temat, fikarummet hade inretts som SJ:s Bistrovagnar och ostmackorna var inplastade precis som hos SJ.

Körens ackompanjerades av de musikaliska vännerna Åke Salomonsson på djembetrummor, Anna-Lena Björn på piano och Ann-Helén Lindskog på cello.

Ann-Heléns celloelev Alva som var kvällens mycket unga aktör, framförde med bravur en Fransk Visa tillsammans med sin lärare.

Efter denna fina musikafton torde vi vara många som ser fram emot Gladioluskörens julkonsert i Glava kyrka.

Det genomgående temat för kvällens föreställning var Kommunikation. Kören och även solister från den egna kören framförde med stor inlevelse och glädje, välkända sånger med anknytning till olika transportmedel. Först bjöds publiken på låtar om farkoster både på och under vattenytan, såsom Evert Taubes Så länge skutan kan gå och Beatles’ Yellow Submarine. Därefter framfördes låtar om cyklar, bil och tåg. Och hela publiken deltog i ett flertal allsånger. Fikat i pausen fullbordade temat, fikarummet hade inretts som SJ:s Bistrovagnar och ostmackorna var inplastade precis som hos SJ.

Körens ackompanjerades av de musikaliska vännerna Åke Salomonsson på djembetrummor, Anna-Lena Björn på piano och Ann-Helén Lindskog på cello.

Ann-Heléns celloelev Alva som var kvällens mycket unga aktör, framförde med bravur en Fransk Visa tillsammans med sin lärare.

Efter denna fina musikafton torde vi vara många som ser fram emot Gladioluskörens julkonsert i Glava kyrka.