2015-10-08 10:17

2015-10-08 10:17

Hembygdsföreningen vill bidra till hjälp för flyktingar

ÄLGÅ

På lördag är det öppet hus på hembygdsgården i Älgå, då hembygdsföreningen serverar god soppa med tillbehör och kaffe. För detta betalas 50 kr, som går oavkortat till flyktinghjälpen.

– Vi har ett flyktingboende i Glava, där vi vet att många från bygden ideellt arbetar för att ge flyktingarna en meningsfull sysselsättning och få känna omtanke, värme. Migrationsverket gör sitt och byborna sitt. För dessa flyktingar ömmar vi speciellt och låter behållningen gå direkt dit i första hand, berättar Märta Albinsson som är sekreterare i styrelsen.

– Vi har ett flyktingboende i Glava, där vi vet att många från bygden ideellt arbetar för att ge flyktingarna en meningsfull sysselsättning och få känna omtanke, värme. Migrationsverket gör sitt och byborna sitt. För dessa flyktingar ömmar vi speciellt och låter behållningen gå direkt dit i första hand, berättar Märta Albinsson som är sekreterare i styrelsen.