2015-09-29 16:32

2015-09-29 16:32

Modern jazz med systrar

INGESUND

Arvika Jazz & Blues och Musikhögskolan Ingesund arrangerar en konsert med Bohuslän Big Band, Sisters of Invention imorgon, torsdag, den 1 oktober i aulan på Musikhögskolan Ingesund.

Systrarna Malin Almgren (f. 1991) Karolina Almgren (f. 1992) från Mölnlycke utanför Göteborg har komponerat och framfört egen musik under namnet Sisters of Invention sedan de var i 10-årsåldern. Sisters of invention är redan verksamma på den svenska jazzscenen och är aktuella med en skivutgivning och har mottagit ett STIM-stipendium år 2012 och de vann även Swedish Youth Jazz Celebration i Stockholm 2013.

Under 2014 var komponistduon delaktig i en produktion med Bohuslän Big Band som heter ”Up & Coming” där unga solister framträder med bandet.

Deras musik är modern men inte svårlyssnad. Den har hela tiden en riktning där teman sällan kommer tillbaka utan hellre går vidare och framåt. Man känner en naturlig musikalitet i den här duon och de sätter färg och en alldeles särskild personlig prägel på musiken. Sisters of invention gör verkligen skäl för sitt namn – här pratar vi innovation, nyfikenhet och spännande musik som blickar framåt!

Systrarna Malin Almgren (f. 1991) Karolina Almgren (f. 1992) från Mölnlycke utanför Göteborg har komponerat och framfört egen musik under namnet Sisters of Invention sedan de var i 10-årsåldern. Sisters of invention är redan verksamma på den svenska jazzscenen och är aktuella med en skivutgivning och har mottagit ett STIM-stipendium år 2012 och de vann även Swedish Youth Jazz Celebration i Stockholm 2013.

Under 2014 var komponistduon delaktig i en produktion med Bohuslän Big Band som heter ”Up & Coming” där unga solister framträder med bandet.

Deras musik är modern men inte svårlyssnad. Den har hela tiden en riktning där teman sällan kommer tillbaka utan hellre går vidare och framåt. Man känner en naturlig musikalitet i den här duon och de sätter färg och en alldeles särskild personlig prägel på musiken. Sisters of invention gör verkligen skäl för sitt namn – här pratar vi innovation, nyfikenhet och spännande musik som blickar framåt!