2015-09-24 10:15

2015-09-24 10:15

Humor och allvar på scen

ARVIKA: Teaterföreningens höstprogram

Tre helt olika slags föreställningar på tre olika scener. Arvika teaterförening har presenterat sitt program för hösten.

Arvika teaterförenings höstprogram inleddes egentligen redan den 19 september då föreningen arrangerade teaterresa till Sölje och föreställningen Sju sorters berättelser till kaffet.

Tisdag efter mârten är det så premiär på hemmaplan med teater på filmhuset Palladium. Vit kanin, röd kanin, heter en enmansföreställning som bygger på improvisation. Lasse Beischer från teatergruppen 1 2 3 Schtunk får ett kuvert med manus till föreställningen när han står framför publiken på scenen.

November bjuder på två föreställningar och en teaterresa. På fars dag spelas Alla heter Allan på Svea bio och teater. Ulf Dohlsten och Ola Hedén är skådespelare i en charmig och humoristisk pjäs. Detta är höstens enda helaftonsföreställning och det är servering både före och i föreställningens paus. Dessutom får alla som heter Allan fri entré till föreställningen.

Veckan efter arrangerar teaterföreningen tillsammans med Arvika soroptimister och kvinnojouren Eva föreställningen Den fastspända flickan i Taserudsgymnasiets aula. Efter föreställningen kan publiken delta i ett samtal med skådespelare och inbjuden panel. Föreställningen Den fastspända flickan bygger på den prisbelönta radiodokumentären med samma namn.

Teaterresan denna månad går till Wermland opera som spelar musikalen En gentlemans handbok i kärlek och mord.

Arvika teaterförenings höstprogram inleddes egentligen redan den 19 september då föreningen arrangerade teaterresa till Sölje och föreställningen Sju sorters berättelser till kaffet.

Tisdag efter mârten är det så premiär på hemmaplan med teater på filmhuset Palladium. Vit kanin, röd kanin, heter en enmansföreställning som bygger på improvisation. Lasse Beischer från teatergruppen 1 2 3 Schtunk får ett kuvert med manus till föreställningen när han står framför publiken på scenen.

November bjuder på två föreställningar och en teaterresa. På fars dag spelas Alla heter Allan på Svea bio och teater. Ulf Dohlsten och Ola Hedén är skådespelare i en charmig och humoristisk pjäs. Detta är höstens enda helaftonsföreställning och det är servering både före och i föreställningens paus. Dessutom får alla som heter Allan fri entré till föreställningen.

Veckan efter arrangerar teaterföreningen tillsammans med Arvika soroptimister och kvinnojouren Eva föreställningen Den fastspända flickan i Taserudsgymnasiets aula. Efter föreställningen kan publiken delta i ett samtal med skådespelare och inbjuden panel. Föreställningen Den fastspända flickan bygger på den prisbelönta radiodokumentären med samma namn.

Teaterresan denna månad går till Wermland opera som spelar musikalen En gentlemans handbok i kärlek och mord.