2015-09-16 06:00

2015-09-17 14:23

Blues med cajun och skrammel

ARVIKA: Ingela Öhman Trio spelar på Wilmas

Ingela Öhman Trio spelar på Wilmas i Arvika nu på lördag, den 19 september.

Bandet bildades sommaren 2012 och de tre medlemmarna ingick i den dåvarande styrelsen som startade upp föreningen Kristinehamn Blues. Trion skulle egentligen bara göra en enstaka spelning under den sommarens Bluesfest i Kristinehamn men responsen från publiken blev så stark att man beslutade att spela vidare.

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på både kända och okända blueslåtar. De egna låtarna går gärna utanför tre-ackord-tolv-takter-idiomet och när det passar sig lägger man in trestämmiga sångpartier. Bandet har ambitionen att leverera ett akustiskt sound och instrumenteringen är sparsam för att kunna fungera även i små lokaler.

Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk, använder inte traditionellt trumset utan endast cajun, virveltrumma och lite skrammel. Hennes kvalitéer som sångerska uppskattas av många. ”One voice to die for”skrev Keith Hurley i en pressrelease inför en spelning på Pace i Karlstad. Per Öhman spelar akustisk gitarr och Jesper Halling kontrabas. Per och Jesper blev 2014 diplomerade av Blues Hall of Fame Sweden.

I februari 2015 släppte man trions första cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman.

Bandet bildades sommaren 2012 och de tre medlemmarna ingick i den dåvarande styrelsen som startade upp föreningen Kristinehamn Blues. Trion skulle egentligen bara göra en enstaka spelning under den sommarens Bluesfest i Kristinehamn men responsen från publiken blev så stark att man beslutade att spela vidare.

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på både kända och okända blueslåtar. De egna låtarna går gärna utanför tre-ackord-tolv-takter-idiomet och när det passar sig lägger man in trestämmiga sångpartier. Bandet har ambitionen att leverera ett akustiskt sound och instrumenteringen är sparsam för att kunna fungera även i små lokaler.

Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk, använder inte traditionellt trumset utan endast cajun, virveltrumma och lite skrammel. Hennes kvalitéer som sångerska uppskattas av många. ”One voice to die for”skrev Keith Hurley i en pressrelease inför en spelning på Pace i Karlstad. Per Öhman spelar akustisk gitarr och Jesper Halling kontrabas. Per och Jesper blev 2014 diplomerade av Blues Hall of Fame Sweden.

I februari 2015 släppte man trions första cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman.