2015-09-10 14:54

2015-09-10 14:54

Tre kvällar fulla av musik

KLÄSSBOL: Viskväll med stipendieutdelning

På lördag, drar Stavnäs visklubb i gång den sjätte säsongen av sina populära viskvällar. Som vanligt vid första viskvällen delas ett stipendium ut och detta år går det till en lokal profil, som har visan väldigt kär – Göran Bryntesson.

Stavnäs visklubb, aktiva sedan 2011, är tillbaka med nytt program. Under tre kvällar i höst kommer publiken att få njuta av skrönor, visor och Ted Gärdestadstolkningar. Dessutom kan publiken senare i höst se fram emot ett framträdande av visklubbens alldeles egna och nybildade kör.

Husbandet på plats

Varje viskväll finns husbandet Rapz på plats för att hålla i allsången och lokala förband bjuds in att öppna på scenen.

Först ut, nu på lördag, är trubaduren och underhållaren, Byns Mats Larsson och hans medmusikant Jonas Hansson. Det utlovas härliga visor och mustiga skrönor.

Dessutom är det premiär för visklubbens nya allsångshäfte med 80 nya sånger. Allsång är förövrigt något som publiken önskat mer av under viskvällarna, berättar Staffan Engström i föreningen.

Stipendiat utses

Första viskvällen varje år delas också ett stipendium ut.

– Det blir ju då Göran Bryntesson som vi utsett i år till stipendiat. Vårt syfte med viskvällen är ju att bevara vistraditionen och det är Göran Bryntesson bra på! Vi vill också vara lokalt förankrade och han är en lokal förmåga, säger visklubbens ordförande Kenneth Johansson.

Den 24 oktober kommer så Mona Nylin till Billingsudde. Hon är musiker och konstnär. Bördig från Värmland har hon de senaste åren verkat i Berlin, New York och numera Stockholm. 2014 var hon de värmländska viskubbarnas stipendiat.

– Vi tyckte att det var lämpligt att hon spelar i samband med att hon har utställning på Konsthallen, säger Kenneth Johansson.

Terminens sista viskväll är den 14 november, då visor av Ted och Kenneth Gärdestad tolkas av Johan Eriksson och Kristoffer Doffe Sundberg.

Stavnäs visklubb, aktiva sedan 2011, är tillbaka med nytt program. Under tre kvällar i höst kommer publiken att få njuta av skrönor, visor och Ted Gärdestadstolkningar. Dessutom kan publiken senare i höst se fram emot ett framträdande av visklubbens alldeles egna och nybildade kör.

Husbandet på plats

Varje viskväll finns husbandet Rapz på plats för att hålla i allsången och lokala förband bjuds in att öppna på scenen.

Först ut, nu på lördag, är trubaduren och underhållaren, Byns Mats Larsson och hans medmusikant Jonas Hansson. Det utlovas härliga visor och mustiga skrönor.

Dessutom är det premiär för visklubbens nya allsångshäfte med 80 nya sånger. Allsång är förövrigt något som publiken önskat mer av under viskvällarna, berättar Staffan Engström i föreningen.

Stipendiat utses

Första viskvällen varje år delas också ett stipendium ut.

– Det blir ju då Göran Bryntesson som vi utsett i år till stipendiat. Vårt syfte med viskvällen är ju att bevara vistraditionen och det är Göran Bryntesson bra på! Vi vill också vara lokalt förankrade och han är en lokal förmåga, säger visklubbens ordförande Kenneth Johansson.

Den 24 oktober kommer så Mona Nylin till Billingsudde. Hon är musiker och konstnär. Bördig från Värmland har hon de senaste åren verkat i Berlin, New York och numera Stockholm. 2014 var hon de värmländska viskubbarnas stipendiat.

– Vi tyckte att det var lämpligt att hon spelar i samband med att hon har utställning på Konsthallen, säger Kenneth Johansson.

Terminens sista viskväll är den 14 november, då visor av Ted och Kenneth Gärdestad tolkas av Johan Eriksson och Kristoffer Doffe Sundberg.