2015-09-10 11:10

2015-09-10 11:10

Lekfullt med slagverksgruppen GONG

INGESUND

På lördag ska slagverksgruppen GONG bjuda Arvikapubliken på mjuka klanger av marimba, vibrafon, xylofon och diverse andra slagverksinstrument.

De fyra unga musikerna i GONG, Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist, möttes i Falun, på musikkonservatoriet där, och har sedan fortsatt med sitt ”starka musikaliska hantverk i kombination med en lyhörd klangbehandling” som Kammarmusikförbundets jury uttryckte det när gruppen nyligen vann förbundets tävling för unga lovande musiker. Vi kommer att få höra de fyra musikerna tolka alltifrån stora kompositörer som Shostakovich till stigande stjärnor som Tobias Broström, som börjat sin bana i Malmö men numera får sina verk uppförda av BBC Symphony Orchestra eller Dresdner Philharmonie.

Det ska bli jazzigt av Kramer, kallad Rysslands Keith Jarret, och Söderholms Jhana ett sinnestillstånd i buddistisk meditation och kanske också lite Flamenco.

Arvika Konsertförening står bakom arrangemanget.

De fyra unga musikerna i GONG, Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist, möttes i Falun, på musikkonservatoriet där, och har sedan fortsatt med sitt ”starka musikaliska hantverk i kombination med en lyhörd klangbehandling” som Kammarmusikförbundets jury uttryckte det när gruppen nyligen vann förbundets tävling för unga lovande musiker. Vi kommer att få höra de fyra musikerna tolka alltifrån stora kompositörer som Shostakovich till stigande stjärnor som Tobias Broström, som börjat sin bana i Malmö men numera får sina verk uppförda av BBC Symphony Orchestra eller Dresdner Philharmonie.

Det ska bli jazzigt av Kramer, kallad Rysslands Keith Jarret, och Söderholms Jhana ett sinnestillstånd i buddistisk meditation och kanske också lite Flamenco.

Arvika Konsertförening står bakom arrangemanget.