2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Peter Eriksson får Lagerlövet 2015

VÄRMLAND

Peter Eriksson från Arvika tilldelas utmärkelsen Lagerlövet 2015.

Det beslutade Värmländska Akademien vid sitt senaste sammanträde. Peter Eriksson är verksam som altviolinist hos Kungliga Filharmonikerna, där han också sedan många år är ordförande. I Värmland är han också känd som initiativtagare till Saxå kammarmusikfestival som varje sommar samlar stora skaror till Saxå herrgård. Priset kommer att utdelas vid Värmländska Akademiens högtidsmöte senare i höst.

Tidigare lagerlövpristagare är Knut Warmland, Solveig Ternström., Lars Lerin, Lena Sewall, Bengt Bratt, Maj Bylock, Bengt Åkerblom, Rigmor, Gustafsson, Jörgen Zetterquist, Karin Björquist och Bengt Jonson.

Det beslutade Värmländska Akademien vid sitt senaste sammanträde. Peter Eriksson är verksam som altviolinist hos Kungliga Filharmonikerna, där han också sedan många år är ordförande. I Värmland är han också känd som initiativtagare till Saxå kammarmusikfestival som varje sommar samlar stora skaror till Saxå herrgård. Priset kommer att utdelas vid Värmländska Akademiens högtidsmöte senare i höst.

Tidigare lagerlövpristagare är Knut Warmland, Solveig Ternström., Lars Lerin, Lena Sewall, Bengt Bratt, Maj Bylock, Bengt Åkerblom, Rigmor, Gustafsson, Jörgen Zetterquist, Karin Björquist och Bengt Jonson.