2015-08-17 17:03

2015-08-17 17:03

Ger fantasin spelrum

ARVIKA: Med hjärtat i Värmland – ny utställning på Galleri 39

Nyfiket skapande. Varför begränsa sig till ett uttryck? Marcus Gabriel Fors låter nyfikenhet och fantasi ta plats och testar hela tiden nya områden.

Bakgrunden är brokig på ett kreativt och utvecklande sätt. Marcus Gabriel Fors, ursprungligen från Arvika, har flyttat hem igen efter tio år på bortaplan. Med sig har han, utöver sambo, bland annat en kandidatexamen i kulturvetenskap, en magisterexamen i projektledning, dessutom diverse kurser i bland annat religionsvetenskap och konst och design. Och en närmast outsinlig skaparlust, tydligt inspirerad av serietecknandets karaktär. Många av de tidigare grafiskt svartvita illustrationerna har fått en uppdatering.

– Det drar allt mer åt färg, konstaterar han.

Och inte bara i de bilderna. Pärlplatteskapelserna är av naturen färgrika, numera har han också börjat skapa egna motiv med hjälp av sitt digitala ritbord. Principen för pärlplattor är densamma som för digitala bilder, som är uppbyggda av pixlar.

Marcus Gabriel Fors målar också i akryl, dekorerar muggar med unika motiv och har dessutom börjat utveckla sig inom ännu ett material – trä. Bland annat har han, med religionsvetenskapen som inspirationskälla, gjort spårunor i trä, med motiv hämtade från futharken, det fornnordiska alfabetet.

Sedan han och sambon flyttade hem till Arvika igen har skapandet tagit ny fart. Han har inrett en ateljé i stugan de hyr och dessutom har annat fallit på plats.

– Det är skönt att komma hem.

Med hjärtat i Värmland, således.

Utställningen pågår till och med lördag den 22 augusti.

Bakgrunden är brokig på ett kreativt och utvecklande sätt. Marcus Gabriel Fors, ursprungligen från Arvika, har flyttat hem igen efter tio år på bortaplan. Med sig har han, utöver sambo, bland annat en kandidatexamen i kulturvetenskap, en magisterexamen i projektledning, dessutom diverse kurser i bland annat religionsvetenskap och konst och design. Och en närmast outsinlig skaparlust, tydligt inspirerad av serietecknandets karaktär. Många av de tidigare grafiskt svartvita illustrationerna har fått en uppdatering.

– Det drar allt mer åt färg, konstaterar han.

Och inte bara i de bilderna. Pärlplatteskapelserna är av naturen färgrika, numera har han också börjat skapa egna motiv med hjälp av sitt digitala ritbord. Principen för pärlplattor är densamma som för digitala bilder, som är uppbyggda av pixlar.

Marcus Gabriel Fors målar också i akryl, dekorerar muggar med unika motiv och har dessutom börjat utveckla sig inom ännu ett material – trä. Bland annat har han, med religionsvetenskapen som inspirationskälla, gjort spårunor i trä, med motiv hämtade från futharken, det fornnordiska alfabetet.

Sedan han och sambon flyttade hem till Arvika igen har skapandet tagit ny fart. Han har inrett en ateljé i stugan de hyr och dessutom har annat fallit på plats.

– Det är skönt att komma hem.

Med hjärtat i Värmland, således.

Utställningen pågår till och med lördag den 22 augusti.