2015-08-14 09:27

2015-08-14 09:27

Vad händer på galan?

HALLÅ DÄR...

... Göte Persson, som för femte året i rad arrangerar en Rock- och bluesgala till förmån för forskningen för MS - multipel skleros - på Olssons Brygga på lördag.

– Det blir blues och rock-konserter nere på Stora scenen på Olssons Brygga. Pengarna går oavkortat till Neuroförbundet och forskningen kring MS.

Hur kommer det sig att du gör detta?

– Jag har själv MS och kände att jag ville göra någonting. Så jag och en kompis satt och spånade en dag och kom fram till detta. I och med att jag spelade mycket musik själv innan jag blev sjuk och jobbat på konserter, så har jag kontakter inom den branschen. Jag hade först tänkt att det skulle vara en liten tillställning i magasinet, men Olssonbröderna ville göra det större.

Hur känns det att det är blev så stort?

– Jättekul, jag trodde aldrig det skulle bli så bra. Vi har lyckats samla ihop 200 000 kronor till forskningen nu. Och alla är så snälla och ställer upp, musiker och vakter. Det är aldrig några problem, alla jobbar utan ersättning. Det är helt otroligt egentligen att folk ställer upp så.

Vad ser du mest fram emot i helgen?

– Allt! En norsk kille som spelar bluesgitarr, Magnus Berg Band, ska bli speciellt spännande att se. Han har blivit nominerad av en blussajt i USA som bästa debutant. Men jag ser fram emot allt, det blir en spännande dag. Jag hoppas det kommer bli mycket folk.

Hur är det att arrangera detta?

– Det är roligt. Det ger energi till mig också att hålla på med, det är ju inte mycket jag kan göra, men lite. Konsum Värmland och Olssons brygga ställer upp så mycket och står för stor del av förberedelserna.

Vad exakt är det pengarna går till?

– Det är till forskningen om MS, för att forska om botemedel.

Vilka mediciner är det man kan ta idag?

– Det finns bromsmediciner, men inget botemedel än. Det fungerar med stamcellstransplantationer för vissa, men inte för alla.

Hur går forskningen?

– Det finns hur mycket som helst att göra, men man ser att det går framåt, att det blir ljusare för varje dag. Det går ofta att läsa om framsteg de gör. Så det känns bra att kunna bidra till forskningen även om det säkert är många år kvar tills det blir något som går att köpa som medicin. Så det kanske inte hinner hjälpa mig, men det kan hjälpa dem som drabbas i framtiden.

– Det blir blues och rock-konserter nere på Stora scenen på Olssons Brygga. Pengarna går oavkortat till Neuroförbundet och forskningen kring MS.

Hur kommer det sig att du gör detta?

– Jag har själv MS och kände att jag ville göra någonting. Så jag och en kompis satt och spånade en dag och kom fram till detta. I och med att jag spelade mycket musik själv innan jag blev sjuk och jobbat på konserter, så har jag kontakter inom den branschen. Jag hade först tänkt att det skulle vara en liten tillställning i magasinet, men Olssonbröderna ville göra det större.

Hur känns det att det är blev så stort?

– Jättekul, jag trodde aldrig det skulle bli så bra. Vi har lyckats samla ihop 200 000 kronor till forskningen nu. Och alla är så snälla och ställer upp, musiker och vakter. Det är aldrig några problem, alla jobbar utan ersättning. Det är helt otroligt egentligen att folk ställer upp så.

Vad ser du mest fram emot i helgen?

– Allt! En norsk kille som spelar bluesgitarr, Magnus Berg Band, ska bli speciellt spännande att se. Han har blivit nominerad av en blussajt i USA som bästa debutant. Men jag ser fram emot allt, det blir en spännande dag. Jag hoppas det kommer bli mycket folk.

Hur är det att arrangera detta?

– Det är roligt. Det ger energi till mig också att hålla på med, det är ju inte mycket jag kan göra, men lite. Konsum Värmland och Olssons brygga ställer upp så mycket och står för stor del av förberedelserna.

Vad exakt är det pengarna går till?

– Det är till forskningen om MS, för att forska om botemedel.

Vilka mediciner är det man kan ta idag?

– Det finns bromsmediciner, men inget botemedel än. Det fungerar med stamcellstransplantationer för vissa, men inte för alla.

Hur går forskningen?

– Det finns hur mycket som helst att göra, men man ser att det går framåt, att det blir ljusare för varje dag. Det går ofta att läsa om framsteg de gör. Så det känns bra att kunna bidra till forskningen även om det säkert är många år kvar tills det blir något som går att köpa som medicin. Så det kanske inte hinner hjälpa mig, men det kan hjälpa dem som drabbas i framtiden.