2015-07-26 19:34

2015-07-26 21:11

Foto: Karin Gustafsson

Trettiotal och souljazz

ARVIKA: Fjärde trivselkvällen

Med vinden i ryggen gav publiken lä till varandra och på scenen fick vi se och höra modern folkmusik, souljazz, pop á la Zelmerlöw, Göran Bryntessons egna alster om barnbarn och 30- samt 50-talstema med familjen Berndalen. Kronan och hatten för kvällen stod en man i klänning för, Carl-Ewerth.

I fredags var det dags för den fjärde Trivselkvällen, och har förr om åren varit den sista. Men i år är det fem fredagar i juli, så finalen kommer nästa vecka. Kvällen inleddes med Arvika Nyheter som inte bara är en novis utan kan även te sig som en uppskattad ensemble från musikskolan med Nils Andersson på sång. New York state of mine och Shake your tail feather blev snabbt publika favoriter.

Egenskrivna låtar

Folkmusik med sväng likt gruppen Hedningarna men utan sång var näst på tur med Hanna Kull på violin och Henrik Johansson på slagverk. Egna låtar skrivna av Hanna själv framfördes, med titlarna Yrvärdet och Polarschottis.

Solo bjöd Marie Nilsson på, ackompanjerad av gitarristen Martin Hultén. Sarah Dawn Finers Kärleksvisan och Måns Zelmerlöws Heroes fick nya versioner och Marie hade dessutom anammat några av Zelmerlöws rörelser.

Hyllade musiker

Resten och merparten av kvällen vigdes åt 30- och 50-talstema, samt att hylla och hedra tyvärr bortgångna musikaliska personligheter. På scen excellerade Erik Berndalen på bläckblås, Ronnie Björn på dragspel och Christian Berndalen på sång. Alla tillsammans med husbandet Lollo Berndalen. Bosse Larsson hedrades med Gå upp och pröva dina vingar, Erik Frank med Novita accordion och Jörgen Zetterquist samt Håkan Werling ärades med I thougth about you. Och ur My fair lady sjöng Erik Berndalen On the street where you live. Från ingenstans dök sedan en Zara Leander-skepnad upp i klänning och hatt och sjöng: Vill du se en stjärna, gestaltad av Carl Ewerth.

Karin Gustafsson

I fredags var det dags för den fjärde Trivselkvällen, och har förr om åren varit den sista. Men i år är det fem fredagar i juli, så finalen kommer nästa vecka. Kvällen inleddes med Arvika Nyheter som inte bara är en novis utan kan även te sig som en uppskattad ensemble från musikskolan med Nils Andersson på sång. New York state of mine och Shake your tail feather blev snabbt publika favoriter.

Egenskrivna låtar

Folkmusik med sväng likt gruppen Hedningarna men utan sång var näst på tur med Hanna Kull på violin och Henrik Johansson på slagverk. Egna låtar skrivna av Hanna själv framfördes, med titlarna Yrvärdet och Polarschottis.

Solo bjöd Marie Nilsson på, ackompanjerad av gitarristen Martin Hultén. Sarah Dawn Finers Kärleksvisan och Måns Zelmerlöws Heroes fick nya versioner och Marie hade dessutom anammat några av Zelmerlöws rörelser.

Hyllade musiker

Resten och merparten av kvällen vigdes åt 30- och 50-talstema, samt att hylla och hedra tyvärr bortgångna musikaliska personligheter. På scen excellerade Erik Berndalen på bläckblås, Ronnie Björn på dragspel och Christian Berndalen på sång. Alla tillsammans med husbandet Lollo Berndalen. Bosse Larsson hedrades med Gå upp och pröva dina vingar, Erik Frank med Novita accordion och Jörgen Zetterquist samt Håkan Werling ärades med I thougth about you. Och ur My fair lady sjöng Erik Berndalen On the street where you live. Från ingenstans dök sedan en Zara Leander-skepnad upp i klänning och hatt och sjöng: Vill du se en stjärna, gestaltad av Carl Ewerth.

Karin Gustafsson