2015-07-20 06:00

2015-07-20 06:00

Fridlund berättar om Nemes

BILLINGSUDDE: Sommarprogrammet fortsätter

Per-Inge Fridlund har tidigare gästat Billingsudde och ur sitt rika förråd av berättelser levandegjort konstnärers liv och verk.

På tisdag är det dags igen. Från alla sina möten med konstnärer av olika slag som han mött alltsedan 1950-talet då han började skapa utställningar kommer han att berätta om den ungerskfödde konstnären Endre Nemes. Nemes kom över Wien och Prag till Sverige och blev föreståndare och förnyare av Valands konstskola i Göteborg. Likaså kommer bland annat Erik Grate, Ola Andersson och Helmer Forslund att passera revy.

För den stora publiken är Per-Inge förknippad med Rackstadmuseet. Där var han med i hela tillkomstprocessen och blev också museets förste intendent. Genom sin berättarkonst har han levandegjort Rackstadkolonin för många besökare på museet men också i många andra sammanhang. Tidigare hade han Galleri Janus och planerar nu för att under hösten öppna Galleri PI på Kyrkogatan 34 i Arvika. Ett galleri som är hans eget så länga han vill arbeta med att erbjuda Arvikabor och andra konstupplevelser.

För den musikaliska underhållningen den här kvällen står Emelie Eriksson och serveringen är öppen både före och efter programmet.

På tisdag är det dags igen. Från alla sina möten med konstnärer av olika slag som han mött alltsedan 1950-talet då han började skapa utställningar kommer han att berätta om den ungerskfödde konstnären Endre Nemes. Nemes kom över Wien och Prag till Sverige och blev föreståndare och förnyare av Valands konstskola i Göteborg. Likaså kommer bland annat Erik Grate, Ola Andersson och Helmer Forslund att passera revy.

För den stora publiken är Per-Inge förknippad med Rackstadmuseet. Där var han med i hela tillkomstprocessen och blev också museets förste intendent. Genom sin berättarkonst har han levandegjort Rackstadkolonin för många besökare på museet men också i många andra sammanhang. Tidigare hade han Galleri Janus och planerar nu för att under hösten öppna Galleri PI på Kyrkogatan 34 i Arvika. Ett galleri som är hans eget så länga han vill arbeta med att erbjuda Arvikabor och andra konstupplevelser.

För den musikaliska underhållningen den här kvällen står Emelie Eriksson och serveringen är öppen både före och efter programmet.