2015-07-19 18:17

2015-07-19 18:17

Trivsam familjefest

ARVIKA: Tredje trivselkvällen i stadsparken

Fredagens Trivselkväll var i familjär anda och flera barn gillade både trolleri med Simon Söderquist och Pippi Långstrumps påhitt och sång. Gratis underhållning i stadsparken fortsätter att förnöja den trogna publiken. Göran Bryntesson brukar gissa att det på en höft är 770 eller 800 i publiken.

Kvällen började med att Brunskogs spelmanslag levererade låtskatter, och publiken klappade med nöje takten. Svänget var givet i bland annat Hasselbuskarna, en norsk polska. I spelmanslaget finns Sven Ljungberg från gruppen Gubbaduon och från deras nya skiva fick vi höra en filosofisk vals från ett barns synvinkel: ”Det är roligt när en skratter”.

Flygande bord

Kalas blev det för barnen som fick se trollkarlen Simon Söderquist visa upp sitt flygande bord och skoja om trolleritrick. Pippi Långstrump, Herr Nilsson, Prussiluskan och polisen Klang, eller om det var Kling? röjde loss med Sommarsången av Astrid Lindgren och Prussiluskan misslyckades än en gång att fånga starka Pippi. Det bar hem till Villa Villekulla och Herr Nilssons Crème brûlée istället. Pippi och gänget spelades av Hans Malmberg, Helén Spetsmark och barnen Malva och Max.

Kärlekstema

Duetter var populära även denna fredag. Matilda Sterby sjöng och Pierre Koch spelade gitarr till Fattig bonddräng och en egenskriven låt med titeln Vals i gmoll som Matilda sa handlar om att det är skönt att låta ibland.

Elin Aregarn sjöng och Elin Leverström spelade piano till Summertime samt Taylor Swifts låt Mine som hade fått en egen tappning. Ytterligare en duett blev det av sångarparet Peter Brorsson och Kristina Myhrman vilka framförde Ut i vår hage a cappella.

Angela Petrén fick avsluta kvällen med kärlekstema och sång till Kärlighet och You raise me up. Publiken hänfördes också av Blomsterduetten mellan Matilda Sterby och Angela Petrén.

Kvällen började med att Brunskogs spelmanslag levererade låtskatter, och publiken klappade med nöje takten. Svänget var givet i bland annat Hasselbuskarna, en norsk polska. I spelmanslaget finns Sven Ljungberg från gruppen Gubbaduon och från deras nya skiva fick vi höra en filosofisk vals från ett barns synvinkel: ”Det är roligt när en skratter”.

Flygande bord

Kalas blev det för barnen som fick se trollkarlen Simon Söderquist visa upp sitt flygande bord och skoja om trolleritrick. Pippi Långstrump, Herr Nilsson, Prussiluskan och polisen Klang, eller om det var Kling? röjde loss med Sommarsången av Astrid Lindgren och Prussiluskan misslyckades än en gång att fånga starka Pippi. Det bar hem till Villa Villekulla och Herr Nilssons Crème brûlée istället. Pippi och gänget spelades av Hans Malmberg, Helén Spetsmark och barnen Malva och Max.

Kärlekstema

Duetter var populära även denna fredag. Matilda Sterby sjöng och Pierre Koch spelade gitarr till Fattig bonddräng och en egenskriven låt med titeln Vals i gmoll som Matilda sa handlar om att det är skönt att låta ibland.

Elin Aregarn sjöng och Elin Leverström spelade piano till Summertime samt Taylor Swifts låt Mine som hade fått en egen tappning. Ytterligare en duett blev det av sångarparet Peter Brorsson och Kristina Myhrman vilka framförde Ut i vår hage a cappella.

Angela Petrén fick avsluta kvällen med kärlekstema och sång till Kärlighet och You raise me up. Publiken hänfördes också av Blomsterduetten mellan Matilda Sterby och Angela Petrén.