2015-07-17 06:00

2015-07-17 06:00

Kvinnor i hamnen

ARVIKA: Utställningen Fruntimmerskonst för nionde året i rad

I dag öppnar utställningen Fruntimmerskonst i ett av hamnmagasinen i Arvika. Ett gäng kvinnor mellan 13 och 70 år ställer ut målningar, foto och hantverk för nionde året i rad.

Flera av dem tillhör samma familj. Det startade en gång med Anna Magnusson och hennes mamma Solveig Persson och sen tillkom den yngre generationen, Annas döttrar Emma och Wilma. Övriga är vänner och bekanta som knutits till gruppen som varierat lite genom åren. I år hör nästan alla hemma i Järnskog.

Anna Magnusson visar främst fotografier. En del kommer från hennes samarbete med musikbandet Snakebite. På andra syns döttrarna och deras kompisar som ställer upp som modeller för bilder med olika teman.

– Det är mycket lek framför kameran.

Emma tecknar helst med blyerts. Numera har hon även börjat göra skisser till tatueringar. Wilma målar och tecknar, men gillar också att tillverka smycken av pärlor och ståltråd. Mormor Solveig Persson målar också med naturen som inspirationskälla. Samma källa till inspiration har väninnan Kia Hagström som visar finstämda naturbilder i blandteknik. Målar gör också Susanne Falkevik från Arvika och då blir det gestalter i starka färger.

Nya i gruppen för i år är Pernilla Skarfält och Carina Tropp. Carina, som helst tecknar, men här visar sina roliga målningar av katter och en halkande ko (!), och Pernilla Skarfält med sina lika personliga och humoristiska fågelholkar. Hon ställer även ut luffarslöjd. Camilla Grehn står för utställningens textila hantverk. Hon syr och stickar, men har i år också prövat med att skapa tredimensionella tavlor av papp.

Flera av dem tillhör samma familj. Det startade en gång med Anna Magnusson och hennes mamma Solveig Persson och sen tillkom den yngre generationen, Annas döttrar Emma och Wilma. Övriga är vänner och bekanta som knutits till gruppen som varierat lite genom åren. I år hör nästan alla hemma i Järnskog.

Anna Magnusson visar främst fotografier. En del kommer från hennes samarbete med musikbandet Snakebite. På andra syns döttrarna och deras kompisar som ställer upp som modeller för bilder med olika teman.

– Det är mycket lek framför kameran.

Emma tecknar helst med blyerts. Numera har hon även börjat göra skisser till tatueringar. Wilma målar och tecknar, men gillar också att tillverka smycken av pärlor och ståltråd. Mormor Solveig Persson målar också med naturen som inspirationskälla. Samma källa till inspiration har väninnan Kia Hagström som visar finstämda naturbilder i blandteknik. Målar gör också Susanne Falkevik från Arvika och då blir det gestalter i starka färger.

Nya i gruppen för i år är Pernilla Skarfält och Carina Tropp. Carina, som helst tecknar, men här visar sina roliga målningar av katter och en halkande ko (!), och Pernilla Skarfält med sina lika personliga och humoristiska fågelholkar. Hon ställer även ut luffarslöjd. Camilla Grehn står för utställningens textila hantverk. Hon syr och stickar, men har i år också prövat med att skapa tredimensionella tavlor av papp.