2015-07-16 17:19

2015-07-16 17:19

Ställer ut lite av varje

ARVIKA: Ny utställning öppnar på Galleri 39

”Lite tå hört” är det fyndiga namnet på en utställning som öppnar på Galleri 39 i Arvika i morgon. För lite av varje är precis vad utställningen innehåller, måleri, grafik, keramik, trådslöjd, tovat och andra textilier.

Majvi Jansson, Maud Nilsson, Birthe Andersson, Gun Jordan och Agnieszka Cmiel har alla gått på Hantverkslinjen på Ingesunds folkhögskola. Förra året ställde de ut tillsammans på Galleri 39 för första gången och i år ville de göra om det.

– Det är så roligt. Det blir som det blir, det gör inget. Det är väldigt blandat, ”lite tå hört”, på utställningen, säger Majvi Jansson som ägnar sig åt att sy, måla, göra grafik och det mesta skulle man kunna säga.

– Vi kompletterar varandra med olika stilar och tekniker, säger Birthe Andersson som bland annat visar färgstarka målningar och keramik på utställningen.

Även de andra håller på med flera former av hantverk och tycker det roliga är just att kunna jobba med olika tekniker och material. Ena stunden är man mer inriktad på ett hantverk, för att senare ägna sig åt något annat ett tag.

– Det går i perioder.

Tovade saker i ull är något som återkommer mycket på utställningen. En teknik som alla verkar gilla. Inte minst Gun Jordan och Maud Nilsson som även använt den textila tekniken tillsammans med tyg och skapat en vacker tunika, respektive tygstycke som är planerat att bli en jacka.

Agnieszka Cmiel, den yngsta i gruppen, visar målningar, men också många fina små askar som hon har dekorerat.

På lördagens vernissage blir det musikunderhållning med duon EU, Enar Haglund och Urban Nilsson.

Majvi Jansson, Maud Nilsson, Birthe Andersson, Gun Jordan och Agnieszka Cmiel har alla gått på Hantverkslinjen på Ingesunds folkhögskola. Förra året ställde de ut tillsammans på Galleri 39 för första gången och i år ville de göra om det.

– Det är så roligt. Det blir som det blir, det gör inget. Det är väldigt blandat, ”lite tå hört”, på utställningen, säger Majvi Jansson som ägnar sig åt att sy, måla, göra grafik och det mesta skulle man kunna säga.

– Vi kompletterar varandra med olika stilar och tekniker, säger Birthe Andersson som bland annat visar färgstarka målningar och keramik på utställningen.

Även de andra håller på med flera former av hantverk och tycker det roliga är just att kunna jobba med olika tekniker och material. Ena stunden är man mer inriktad på ett hantverk, för att senare ägna sig åt något annat ett tag.

– Det går i perioder.

Tovade saker i ull är något som återkommer mycket på utställningen. En teknik som alla verkar gilla. Inte minst Gun Jordan och Maud Nilsson som även använt den textila tekniken tillsammans med tyg och skapat en vacker tunika, respektive tygstycke som är planerat att bli en jacka.

Agnieszka Cmiel, den yngsta i gruppen, visar målningar, men också många fina små askar som hon har dekorerat.

På lördagens vernissage blir det musikunderhållning med duon EU, Enar Haglund och Urban Nilsson.