2015-06-28 13:59

2015-06-28 13:59

Dotter – en klass för sig

MUSIK: Johanna Jansson kom hem

På Stadsfestens scen i lördags kväll stoltserade ett av Arvikas flitigaste band, Soul Salvation, och sist ut var rockabillygänget Wild Rooster. Däremellan ingav Johanna Jansson alias Dotter respekt och beundran.

Det är imponerande och en lyx att det finns artister från Arvika som lyckas i musikbranschen. Dotter är ett levande exempel på det.

Ny singel

Hennes senast utgivna singel Dive spelas flitigt på P3. Förra sigeln My Flower gick också bra. En bedrift i sig. Från scenen talade hon om att hon hade gått musikestet i Arvika och att det kändes sjukt kul att få spela på torget i sin hemstad. Det hade hon aldrig gjort förut, sa hon.

Svävande och egen

Med en egen ton och ett svävande rörelseschema likt ett skogsrå med utmärkande rött långt hår kan man lätt likna henne med brittiska Florence and the Machine. Liknelse med svenska artister torde vara First Aid Kit.

En helt ny låt testades på publiken, nämligen Earthchild som hon hade skrivit till sin brorsdotter Luna. Dotter sa att hon kände på sig att det skulle bli en hon när låten kom till, och det blev det. Fler låtar som inte har getts ut än framfördes och de bådar gott inför albumsläpp.

Det är imponerande och en lyx att det finns artister från Arvika som lyckas i musikbranschen. Dotter är ett levande exempel på det.

Ny singel

Hennes senast utgivna singel Dive spelas flitigt på P3. Förra sigeln My Flower gick också bra. En bedrift i sig. Från scenen talade hon om att hon hade gått musikestet i Arvika och att det kändes sjukt kul att få spela på torget i sin hemstad. Det hade hon aldrig gjort förut, sa hon.

Svävande och egen

Med en egen ton och ett svävande rörelseschema likt ett skogsrå med utmärkande rött långt hår kan man lätt likna henne med brittiska Florence and the Machine. Liknelse med svenska artister torde vara First Aid Kit.

En helt ny låt testades på publiken, nämligen Earthchild som hon hade skrivit till sin brorsdotter Luna. Dotter sa att hon kände på sig att det skulle bli en hon när låten kom till, och det blev det. Fler låtar som inte har getts ut än framfördes och de bådar gott inför albumsläpp.