2015-05-25 10:34

2015-05-25 10:34

Lina Nyberg sjunger jazz på Ingesund

ARVIKA

På torsdag kväll sjunger Lina Nyberg jazz i kammarmusiksalen, Ingesund.

Sedan 20 år har hon profilerat sig som en av de mest kreativa och egensinniga musikerna i Norden. Karriären inleddes i samarbete med Esbjörn Svensson och duoskivan ”Close” och sedan har Lina gett ut 16 cd-skivor i eget namn tillsammans med gräddan av svenska jazzmusiker. 2014 kom hennes senaste skiva ”The Sirenades”, till vilken hon komponerade musik för Norrbotten Big Band och den egna kvartetten. Hon har bland annat belönats med det ärofyllda Lars Gullin-stipendiet.

Förutom Lina Nyberg deltar också David Stackenäs (gitarr), Josef Kallerdahl (bas) och Peter Danemo (trummor).

Konserten arrangeras av Arvika Jazz & Blues och Musikhögskolan Ingesund.

Sedan 20 år har hon profilerat sig som en av de mest kreativa och egensinniga musikerna i Norden. Karriären inleddes i samarbete med Esbjörn Svensson och duoskivan ”Close” och sedan har Lina gett ut 16 cd-skivor i eget namn tillsammans med gräddan av svenska jazzmusiker. 2014 kom hennes senaste skiva ”The Sirenades”, till vilken hon komponerade musik för Norrbotten Big Band och den egna kvartetten. Hon har bland annat belönats med det ärofyllda Lars Gullin-stipendiet.

Förutom Lina Nyberg deltar också David Stackenäs (gitarr), Josef Kallerdahl (bas) och Peter Danemo (trummor).

Konserten arrangeras av Arvika Jazz & Blues och Musikhögskolan Ingesund.