2015-05-23 10:58

2015-05-25 08:25

Elever skrev egen föreställning

ARVIKA: Magiska väsen i skogen

På tisdag, bjuder kursen Konstnärligt skapande på Ingesund in en öppen föreställning av pjäsen Soppkokarvagnen på Ingesund. Förra veckan fick elever från Arvika möjlighet att se föreställningen på biblioteket.

– Varenda en som står här på scen har hjälpt till att skriva den här sagan, berättade Maria Palmqvist när föreställningen Soppkokarvagnen spelades för elever från Graningegården i tisdags.

Djur och varelser

Kursen Konstnärligt skapande bedrivs på Ingesunds folkhögskola och är en kurs för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Som en del i undervisningen har de nu satt ihop en pjäs. Pjäsen handlar om det magiska landet. Där bor många djur och varelser.

I skogen finns en häxa som tycker om att vandra och att äta soppa. Därför har hon byggt en soppkokarvagn att ha med sig på sina vandringar. Publiken involveras i föreställningen och får flera gånger vara med att sjunga ledmotivet: Magiska sagor är så bra att ha! Med både sång och rörelser.

Var är spindeln?

Den här dagen går en clown i skogen och är så hungrig. Clownen ska få lov att äta av häxans soppa om hon bara hittar den sista ingrediensen till soppan, en spindel. På jakten efter spindeln ansluter fler hungriga figurer och de bestämmer sig för att också hämta vatten så att soppan ska räcka till alla. Problem uppstår på vägen, men tillslut löser sig det hela och alla kan sjunga: Magiska landets restaurang, alla vill äta från vår soppkokar vagn!

På tisdag kväll ges en öppen föreställning i Ingesunds kammarmusiksal.

– Varenda en som står här på scen har hjälpt till att skriva den här sagan, berättade Maria Palmqvist när föreställningen Soppkokarvagnen spelades för elever från Graningegården i tisdags.

Djur och varelser

Kursen Konstnärligt skapande bedrivs på Ingesunds folkhögskola och är en kurs för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Som en del i undervisningen har de nu satt ihop en pjäs. Pjäsen handlar om det magiska landet. Där bor många djur och varelser.

I skogen finns en häxa som tycker om att vandra och att äta soppa. Därför har hon byggt en soppkokarvagn att ha med sig på sina vandringar. Publiken involveras i föreställningen och får flera gånger vara med att sjunga ledmotivet: Magiska sagor är så bra att ha! Med både sång och rörelser.

Var är spindeln?

Den här dagen går en clown i skogen och är så hungrig. Clownen ska få lov att äta av häxans soppa om hon bara hittar den sista ingrediensen till soppan, en spindel. På jakten efter spindeln ansluter fler hungriga figurer och de bestämmer sig för att också hämta vatten så att soppan ska räcka till alla. Problem uppstår på vägen, men tillslut löser sig det hela och alla kan sjunga: Magiska landets restaurang, alla vill äta från vår soppkokar vagn!

På tisdag kväll ges en öppen föreställning i Ingesunds kammarmusiksal.