2015-05-15 09:51

2015-05-15 09:51

Bejublad vårkonsert

EDANE: Anders Wihk och Robert Henriksson spelade tillsammans

Våren hälsades med en ”musikalisk världspremiär” då Anders Wihk på piano och Robert Henriksson på bas för första gången spelade tillsammans på en bejublad och mästerligt framförd konsert i fullsatt Tallåskyrka, Edane.

Två virtuoser med god personkemi, humor och spelglädje fick stående ovationer, trots att de träffats och övat endast ett par timmar innan konserten. De inledde med ”Vintern rasat” följt av ”Vårvindar friska”och andra välkända vårlåtar, i härliga jazzrytmer. Roberts bassolo med sommarmelodier på sin basfiol var lysande. Pianosolo av Anders innehöll givetvis några Abba-låtar från hans egenproducerade skiva ”Same Tree Different Fruit”. Konserten avslutades med ”Sweet Georgia Brown” i ett rasande tempo och som extranummer en stämningsfull tolkning av ”Värmlandsvisan”. Vi hoppas bara att Anders och Roberts vägar korsas snart igen så att fler får möjlighet att njuta av dessa musikaliska proffs.

Två virtuoser med god personkemi, humor och spelglädje fick stående ovationer, trots att de träffats och övat endast ett par timmar innan konserten. De inledde med ”Vintern rasat” följt av ”Vårvindar friska”och andra välkända vårlåtar, i härliga jazzrytmer. Roberts bassolo med sommarmelodier på sin basfiol var lysande. Pianosolo av Anders innehöll givetvis några Abba-låtar från hans egenproducerade skiva ”Same Tree Different Fruit”. Konserten avslutades med ”Sweet Georgia Brown” i ett rasande tempo och som extranummer en stämningsfull tolkning av ”Värmlandsvisan”. Vi hoppas bara att Anders och Roberts vägar korsas snart igen så att fler får möjlighet att njuta av dessa musikaliska proffs.