2015-04-21 12:01

2015-04-21 12:01

Kongero tillbaka där det började

ARVIKA

På torsdag kväll spelar gruppen Kongero på Ingesund.

Gruppen bildades 2005 just på Ingesund när ursprungsmedlemmarna deltog i en nordisk folkmusikkonferens.

Idag är Kongero en av Sveriges främsta folkliga vokalgrupper och turnerar kontinuerligt i såväl Sverige som utomlands. De har släppt tre fullängdsalbum och håller också uppskattade workshops och kurser. Musiken präglas av klarhet, täta klanger och tajt rytmiskt driv.

På ett självklart vis kompletterar de fyra sångerskornas personliga uttryck varandra och ger gruppen dess unika sound. Med sångteknisk skicklighet, oemotståndlig lekfullhet och briljanta arrangemang tar Kongero den traditionella folkmusiken in i nutiden.

Kongero består av Anna Wikenius, Lovisa Liljeberg, Lotta Andersson och Emma Björling –sång.

Konserten är ett samarrangemang mellan Arvika Jazz & Blues och Musikhögskolan Ingesund.

 

Gruppen bildades 2005 just på Ingesund när ursprungsmedlemmarna deltog i en nordisk folkmusikkonferens.

Idag är Kongero en av Sveriges främsta folkliga vokalgrupper och turnerar kontinuerligt i såväl Sverige som utomlands. De har släppt tre fullängdsalbum och håller också uppskattade workshops och kurser. Musiken präglas av klarhet, täta klanger och tajt rytmiskt driv.

På ett självklart vis kompletterar de fyra sångerskornas personliga uttryck varandra och ger gruppen dess unika sound. Med sångteknisk skicklighet, oemotståndlig lekfullhet och briljanta arrangemang tar Kongero den traditionella folkmusiken in i nutiden.

Kongero består av Anna Wikenius, Lovisa Liljeberg, Lotta Andersson och Emma Björling –sång.

Konserten är ett samarrangemang mellan Arvika Jazz & Blues och Musikhögskolan Ingesund.