2015-03-12 18:26

2015-03-12 18:26

Konsert med visklubbens stipendiater

BILLINGSUDDE: Årsmöte och konsert

Ända sedan 2011 har Stavnäs Visklubb varje år lyft fram unga lovande musiker från bygden genom sitt populära ungdomsstipendium. Förutom den relativt blygsamma penningsumman har också därigenom större scener öppnats för stipendiaterna. Flera av dem har också valt att utbilda sig som musiker/sångare med stipendiet som uppmuntran.

Vid lördagens Viskväll återvänder dessa unga stipendiater från 2011-2014 till hemmascenen på Billingsudde. Där möter Emelie Eriksson, som sedan sitt stipendium gått en musikerutbildning i USA, det numera Oslo-baserade paret Alexandra Unge och Johannes Axelsson. Där finns också Felicia Karlsson, som studerat musik i Umeå och de senaste stipendiaterna i Stavnäs Sångfåglar. En spännande blandning av unga sångare och musiker som kommer att bjuda både på egna alster och framföra delar av den svenska visskatten. Och även om den så kallade Mellon går av stapeln samma kväll utlovar arrangörerna i Stavnäs Viskväll en musikupplevelse utöver det vanliga med ung och mycket äkta spelglädje.

På sedvanligt sätt föregås mars månads viskväll av årsmöte inom Stavnäs Visklubb och det populära upplägget med fri entré till Viskvällen för alla årsmötesdeltagare brukar betyda välbesökt årsmöte och välfylld viskväll.

Vid lördagens Viskväll återvänder dessa unga stipendiater från 2011-2014 till hemmascenen på Billingsudde. Där möter Emelie Eriksson, som sedan sitt stipendium gått en musikerutbildning i USA, det numera Oslo-baserade paret Alexandra Unge och Johannes Axelsson. Där finns också Felicia Karlsson, som studerat musik i Umeå och de senaste stipendiaterna i Stavnäs Sångfåglar. En spännande blandning av unga sångare och musiker som kommer att bjuda både på egna alster och framföra delar av den svenska visskatten. Och även om den så kallade Mellon går av stapeln samma kväll utlovar arrangörerna i Stavnäs Viskväll en musikupplevelse utöver det vanliga med ung och mycket äkta spelglädje.

På sedvanligt sätt föregås mars månads viskväll av årsmöte inom Stavnäs Visklubb och det populära upplägget med fri entré till Viskvällen för alla årsmötesdeltagare brukar betyda välbesökt årsmöte och välfylld viskväll.