2015-03-12 18:28

2015-03-12 18:28

En röst med eget id

STUDENTKONSERT: Herman Ohlsson

En nagel rök i ett intensivt gitarrspel på Konsthallen i onsdags. Men det var det värt. Först ut att ha en studentkonsert av de elever som läser sista året på Solbergagymnasiets musikestetlinje var Herman Ohlsson.

Gitarrspel och sångröst med basstämma gifte sig till eget id och uppradade favoritlåtar precis som Herman ville ha dem, gjorde att ingen lämnade lokalen besviken. Snarare glad. Hans röst är säregen och kan jämföras med förgrundaren Ian Curtis.

Herman kan konststycket att både spela akustisk gitarr och sjunga. En av hans gitarrer passade dessutom extra bra på Konsthallen, då den ser ut som ett konstverk i sig. Helvit med några få svarta grenar.

Akustisk inspiration

Herman säger sig inte ha någon specifik förebild, då han tycker att det är dumt att begränsa sig. Men han har studerat Harry Murrells och Sungha Jungs spelstilar och tekniker. Det är två unga studenter från England respektive Sydkorea som spelar akustisk gitarr vars spelstilar finns tillgängliga på youtube. Två arrangemang av Harry Murrell framfördes solo på konserten. Concerning Hobbits för att Herman gillar Sagan om ringen och Hobbit-filmerna, samt Skyrim maintheme. Sistnämnda val av låt kommer sig av att Skyrim: The Elderscrolls V tillsammans med andra av Bethsedas tv-spel är något som enligt Herman är ett intresse och en livsstil som tar stor plats i hans liv.

Instrumental Happy

Med cool rytmik på slagverket Cajón av Ludvig Nygren Karlsson samt handklapp av publiken bjöds det även på ett arrangemang av Sungha Jung. En instrumental version av Pharrell Williams välkända Happy.

– Den avviker från de andra låtar jag har valt och för in lite mer dynamik i konserten, sen så svänger den ju, säger Herman.

Och svängde gjorde det flera gånger under konserten. Aviciis Days levererades med en egen spinoff och Hermans mamma fick höra sin önskelåt Hero of war av Rise against. House of gold av Twent One Pilots, Let her go av Passenger samt extranumret Imagine Dragons Warriors framfördes också som att det var en självklarhet.

Gitarrspel och sångröst med basstämma gifte sig till eget id och uppradade favoritlåtar precis som Herman ville ha dem, gjorde att ingen lämnade lokalen besviken. Snarare glad. Hans röst är säregen och kan jämföras med förgrundaren Ian Curtis.

Herman kan konststycket att både spela akustisk gitarr och sjunga. En av hans gitarrer passade dessutom extra bra på Konsthallen, då den ser ut som ett konstverk i sig. Helvit med några få svarta grenar.

Akustisk inspiration

Herman säger sig inte ha någon specifik förebild, då han tycker att det är dumt att begränsa sig. Men han har studerat Harry Murrells och Sungha Jungs spelstilar och tekniker. Det är två unga studenter från England respektive Sydkorea som spelar akustisk gitarr vars spelstilar finns tillgängliga på youtube. Två arrangemang av Harry Murrell framfördes solo på konserten. Concerning Hobbits för att Herman gillar Sagan om ringen och Hobbit-filmerna, samt Skyrim maintheme. Sistnämnda val av låt kommer sig av att Skyrim: The Elderscrolls V tillsammans med andra av Bethsedas tv-spel är något som enligt Herman är ett intresse och en livsstil som tar stor plats i hans liv.

Instrumental Happy

Med cool rytmik på slagverket Cajón av Ludvig Nygren Karlsson samt handklapp av publiken bjöds det även på ett arrangemang av Sungha Jung. En instrumental version av Pharrell Williams välkända Happy.

– Den avviker från de andra låtar jag har valt och för in lite mer dynamik i konserten, sen så svänger den ju, säger Herman.

Och svängde gjorde det flera gånger under konserten. Aviciis Days levererades med en egen spinoff och Hermans mamma fick höra sin önskelåt Hero of war av Rise against. House of gold av Twent One Pilots, Let her go av Passenger samt extranumret Imagine Dragons Warriors framfördes också som att det var en självklarhet.