2015-02-27 17:04

2015-02-27 17:04

Musikhögskolan underhåller i vår

ARVIKA: Uppfräschad aula ger uppsving

Musikhögskolan Ingesund har släppt sitt program över årets konserter. I den nyligen renoverade aulan kommer ett brett utbud av artister framträda. Att det finns föreställningar som representerar skolans olika musikutbildningar ses som viktigt.

Efter att aulan på skolan totalrenoverades i april har konsertverksamhetsansvarige Johan Birgersson sett att besökarna till skolans konserter har blivit fler. Den ökande åldersmässiga variationen är något som gläder honom och tror deras fokus på trivsel har lönat sig.

– Vi vill att man ska känna sig omhändertagen när man kommer hit, säger han.

Brett utbud

Han säger att även om renoveringen och utbyggnaden av lokalerna har varit en del i framgången, menar han att det också ligger andra orsaker bakom. Till exempel den strategi han har utformat under flera års tid gällande bokningarna till programmen. Det ska finnas någonting riktat till var och en av de tre genrer som finns på skolan som inriktningar.

– Vi har klassisk musik, folkmusik och rytmisk improviserad musik, som är jazz, pop och rock. Jag försöker jobba så alla genrer får en del av kakan så man kan koppla det till utbildningen. Men ibland kan man också boka något helt annat som också berikar den, säger Johan.

Samarbete inom kommun

Att hålla kontakten med artister med koppling till skolan är viktigt för framtida bokningar. Både av den specifika personen och att genom den locka andra utifrån landet. Bland de större namnen under våren märks bland annat Värmskogs Rigmor Gustafsson och multiinstrumentalisten Tina Ahlin.

Han trycker även på vikten av samarbete med lokala föreningar för deras framgång.

– Vår samverkan med Arvika konsertförening, Arvika Jazz & Blues och Arvika teaterförening stärker oss alla på bredfront.

Efter att aulan på skolan totalrenoverades i april har konsertverksamhetsansvarige Johan Birgersson sett att besökarna till skolans konserter har blivit fler. Den ökande åldersmässiga variationen är något som gläder honom och tror deras fokus på trivsel har lönat sig.

– Vi vill att man ska känna sig omhändertagen när man kommer hit, säger han.

Brett utbud

Han säger att även om renoveringen och utbyggnaden av lokalerna har varit en del i framgången, menar han att det också ligger andra orsaker bakom. Till exempel den strategi han har utformat under flera års tid gällande bokningarna till programmen. Det ska finnas någonting riktat till var och en av de tre genrer som finns på skolan som inriktningar.

– Vi har klassisk musik, folkmusik och rytmisk improviserad musik, som är jazz, pop och rock. Jag försöker jobba så alla genrer får en del av kakan så man kan koppla det till utbildningen. Men ibland kan man också boka något helt annat som också berikar den, säger Johan.

Samarbete inom kommun

Att hålla kontakten med artister med koppling till skolan är viktigt för framtida bokningar. Både av den specifika personen och att genom den locka andra utifrån landet. Bland de större namnen under våren märks bland annat Värmskogs Rigmor Gustafsson och multiinstrumentalisten Tina Ahlin.

Han trycker även på vikten av samarbete med lokala föreningar för deras framgång.

– Vår samverkan med Arvika konsertförening, Arvika Jazz & Blues och Arvika teaterförening stärker oss alla på bredfront.