2015-01-27 09:42

2015-01-27 09:42

Som en orkan av rock

ARVIKA: Årets första studentkonsert

Under årets första studentkonsert dundrade i söndags kväll Scorpions Rock you like a hurricane loss i högtalarna så att det gick en säkring. Kan det bli mer hårdrock?

En orkan av rock var precis vad det blev när Elsa Bergkvist från Estetiska skolan Stage & perform bjöd in till konsert i före detta Tingshuset.

Elsa har en rockröst och på sig hade hon en tröja med texten Scorpions och hon både talade om och visade mycket tydligt att varje fiber i hennes kropp gillar hårdrock.

Förebilder

– Scorpions är mina förebilder för att de gör så otroligt bra musik. Jag beundrar dem även för att de fortfarande orkar. Jag menar, själva bandet är ju lika gammalt som min pappa! Jag tycker det är otroligt häftigt, säger Elsa.

Med sig på scenen hade hon ett helt gäng med vänner, vilka lika ihärdigt som Elsa själv gav allt vad hårdrock heter med flyktiga hårsvall och explosiva rörelser.

Och publiken gav gensvar. Elsas vision med konserten var att det skulle vara som en riktig hårdrockkonsert med en upphöjd ordentlig scen, ståplatser och ljuseffekter.

Och det lyckades hon med trots den udda lokalen som ändå Tingshuset är.

Uppväxt med hårdrock

Rock you like a hurricane blev också extranummer efter att Elsa och hennes band hade fyrat av totalt tio rockdängor, bland annat Whitesnakes Kittens got claws, You and your blues av Van halen och Rainbows Since you been gone.

– Varför jag valt just dessa låtar är inte av någon speciell anledning, men de hade aldrig låtit som de gör om jag inte hade växt upp med hårdrock hemma!, säger Elsa.

Men Elsa hade också med lugna låtar. Förutom Deep Purples Soldier of fortune var även Gotthards Tell me med, som Elsa framförde till endast ackompanjemang på synth av Ida Solbrekke. Låten var tillägnad hennes pojkvän som present på ettårsdagen.

Om framtiden säger Elsa:

– Min framtid vet jag däremot inte om den kommer att innehålla så mycket musik. Jag har väl gett upp drömmen om att bli rockstjärna! Jag har planerat att börja studera på högskola efter studenten och utbilda mig till förskolelärare. Jag har alltid gillat barn och det känns som ett mer realistiskt yrkesmål.

En orkan av rock var precis vad det blev när Elsa Bergkvist från Estetiska skolan Stage & perform bjöd in till konsert i före detta Tingshuset.

Elsa har en rockröst och på sig hade hon en tröja med texten Scorpions och hon både talade om och visade mycket tydligt att varje fiber i hennes kropp gillar hårdrock.

Förebilder

– Scorpions är mina förebilder för att de gör så otroligt bra musik. Jag beundrar dem även för att de fortfarande orkar. Jag menar, själva bandet är ju lika gammalt som min pappa! Jag tycker det är otroligt häftigt, säger Elsa.

Med sig på scenen hade hon ett helt gäng med vänner, vilka lika ihärdigt som Elsa själv gav allt vad hårdrock heter med flyktiga hårsvall och explosiva rörelser.

Och publiken gav gensvar. Elsas vision med konserten var att det skulle vara som en riktig hårdrockkonsert med en upphöjd ordentlig scen, ståplatser och ljuseffekter.

Och det lyckades hon med trots den udda lokalen som ändå Tingshuset är.

Uppväxt med hårdrock

Rock you like a hurricane blev också extranummer efter att Elsa och hennes band hade fyrat av totalt tio rockdängor, bland annat Whitesnakes Kittens got claws, You and your blues av Van halen och Rainbows Since you been gone.

– Varför jag valt just dessa låtar är inte av någon speciell anledning, men de hade aldrig låtit som de gör om jag inte hade växt upp med hårdrock hemma!, säger Elsa.

Men Elsa hade också med lugna låtar. Förutom Deep Purples Soldier of fortune var även Gotthards Tell me med, som Elsa framförde till endast ackompanjemang på synth av Ida Solbrekke. Låten var tillägnad hennes pojkvän som present på ettårsdagen.

Om framtiden säger Elsa:

– Min framtid vet jag däremot inte om den kommer att innehålla så mycket musik. Jag har väl gett upp drömmen om att bli rockstjärna! Jag har planerat att börja studera på högskola efter studenten och utbilda mig till förskolelärare. Jag har alltid gillat barn och det känns som ett mer realistiskt yrkesmål.