2014-12-17 10:45

2015-01-20 23:11

Aktuell med ny barnbok

LITTERATUR: Ane Gustavsson

Vakna min kastanj, är en hjärtknipande och hoppingivande bok om den gamla kastanjen på gården och barnet som vill att den ska leva vidare.

Arvikabaserade illustratören Ane Gustavsson är nu aktuell med en ny bok tillsammans med Åsa Mendel-Hartvig. I Vakna min kastanj bjuder hon på vackra akvarellillustrationer till den känsliga historien om det lilla barnet som försöker väcka liv i ett gammalt trött träd.

De vuxna säger att trädet är dött, men det vill inte barnet tro på. De vuxna säger att trädet ska sågas ned, men det vill inte barnet gå med på. Det krävs en plan!

Men oavsett hur mycket en vill något är det inte alltid det blir som en vill ändå. Då får en vara ledsen och söka tröst och kanske viktigast av allt, hitta en ny väg för en lösning som kan vara möjlig.

Ane Gustavsson har illustrerat en lång rad barnböcker, bland annat serien om Otis. Hon har också gett ut boken Drillar och draköron tillsammans med Lennart Hellsing – en bok om instrument, samt illustrerat vuxenböcker åt bland andra NIls Uddenberg och Jujja Wieslander.

Arvikabaserade illustratören Ane Gustavsson är nu aktuell med en ny bok tillsammans med Åsa Mendel-Hartvig. I Vakna min kastanj bjuder hon på vackra akvarellillustrationer till den känsliga historien om det lilla barnet som försöker väcka liv i ett gammalt trött träd.

De vuxna säger att trädet är dött, men det vill inte barnet tro på. De vuxna säger att trädet ska sågas ned, men det vill inte barnet gå med på. Det krävs en plan!

Men oavsett hur mycket en vill något är det inte alltid det blir som en vill ändå. Då får en vara ledsen och söka tröst och kanske viktigast av allt, hitta en ny väg för en lösning som kan vara möjlig.

Ane Gustavsson har illustrerat en lång rad barnböcker, bland annat serien om Otis. Hon har också gett ut boken Drillar och draköron tillsammans med Lennart Hellsing – en bok om instrument, samt illustrerat vuxenböcker åt bland andra NIls Uddenberg och Jujja Wieslander.

  • Veronica Nordenberg Olsson