2014-12-14 19:01

2015-01-20 23:10

Londonmusik på Ritz

ARVIKA: Danskväll

Great performance and idea, Skremz and Rebecca Mardal! Hopefully you will try again with a bigger and better audience. Arrangement Light in dark på initiativ av nyss nämnda huserade på lucianatten i Ritz lokaler, men tyvärr var inte så många Arvikabor vakna och på plats. Kort sagt: Ni missade någonting.

När musikhjälpen anordnades förra veckan var Ritz välfyllt med publik och kanske skulle man ha planerat in Londonrapparen Skremz i ett annat sammanhang eller i samband med musikhjälpen? I vilket fall ska Rebecca Mardal ha beröm för att hon vågar satsa, trots att många i Arvika troligtvis inte har riktigt koll på vem Skremz är eller hur musikscenen ser ut i London.

Soul och afrobeat

Bortsett från att det var en mindre skara i publiken, om än entusiastisk, kändes framträdandet som en klubbspelning i London. Skremz är inte bara en rappare utan blandar RnB, soul och afrobeat. Tillsammans med lokala musiker från Musikhögskolan Ingesund, varav till och med två violinister, lät det överraskande bra. Svenska rappare framstår som mesigare i jämförelse. Skremz påpekade däremot att han inte alltid är så hård och avslöjade att han även är en hopplös romantiker, vilket publiken smått flinade åt.

Musikaliska studier

Orsaken till Rebeccas fokusering på London är att hon flyttade dit för musikaliska studier direkt efter att hon hade tagit studenten från friskolan Stage 'n' Perform. Gitarren är hennes verktyg och hon kan leverera briljant, det är inget snack om den saken. En skiva med Skremz kommer att spelas in i Glava av alla ställen i hela världen, men det ser vi helt klart fram emot!

Innan Skremz och Rebecca gick på scenen skakade i rockens tjänst Simon Karlsson Band om alla instrument både tre och fyra varv. ”Ta mä däj dässa längst bak i dörra och kom fram te scenen!” sa Johan Ericson. Simon Karlsson Band spelade bland annat Going up to the sun – en världspremiär för Arvikapubliken. Simon är sannerligen flitig och dyker upp på nästan alla scener i Arvika med olika bandkonstellationer. På plats fanns även Crew, två DJs från Karlstad som spelade EDM.

När musikhjälpen anordnades förra veckan var Ritz välfyllt med publik och kanske skulle man ha planerat in Londonrapparen Skremz i ett annat sammanhang eller i samband med musikhjälpen? I vilket fall ska Rebecca Mardal ha beröm för att hon vågar satsa, trots att många i Arvika troligtvis inte har riktigt koll på vem Skremz är eller hur musikscenen ser ut i London.

Soul och afrobeat

Bortsett från att det var en mindre skara i publiken, om än entusiastisk, kändes framträdandet som en klubbspelning i London. Skremz är inte bara en rappare utan blandar RnB, soul och afrobeat. Tillsammans med lokala musiker från Musikhögskolan Ingesund, varav till och med två violinister, lät det överraskande bra. Svenska rappare framstår som mesigare i jämförelse. Skremz påpekade däremot att han inte alltid är så hård och avslöjade att han även är en hopplös romantiker, vilket publiken smått flinade åt.

Musikaliska studier

Orsaken till Rebeccas fokusering på London är att hon flyttade dit för musikaliska studier direkt efter att hon hade tagit studenten från friskolan Stage 'n' Perform. Gitarren är hennes verktyg och hon kan leverera briljant, det är inget snack om den saken. En skiva med Skremz kommer att spelas in i Glava av alla ställen i hela världen, men det ser vi helt klart fram emot!

Innan Skremz och Rebecca gick på scenen skakade i rockens tjänst Simon Karlsson Band om alla instrument både tre och fyra varv. ”Ta mä däj dässa längst bak i dörra och kom fram te scenen!” sa Johan Ericson. Simon Karlsson Band spelade bland annat Going up to the sun – en världspremiär för Arvikapubliken. Simon är sannerligen flitig och dyker upp på nästan alla scener i Arvika med olika bandkonstellationer. På plats fanns även Crew, två DJs från Karlstad som spelade EDM.

  • Karin Gustafsson