2014-12-12 09:22

2015-01-20 23:10

Helkväll på Ritz för en god sak

ARVIKA: Spelning för Musikhjälpen

På initiativ av Johanna Jansson, känd under artistnamnet Dotter, arrangerades på onsdag kväll en musikalisk buffé på Ritz. Samtliga band spelade gratis. Frivilliga bidrag och pengar från skivförsäljning gick oavkortat till Musikhjälpen i P3. Arvika kommun, representerad av Göran Bryntesson som agerade samordnare och konferencier, ställde upp med lokal.

Först ut var Simon Karlsson Band som bjöd publiken på ett tight, intensivt set som väckte lust att sprätta kapsyler och ha kul. Dessutom vårdade de det utrotningshotade gitarrsolot, vilket är värt en eloge. Det rakt igenom egenskrivna materialet var rock med indiepop-inslag. Oklart hur upphovsmännen själva ställer sig till parallellen Kiss, men spårämnen från glamrockarna fanns i åtminstone en låt. Simon Karlsson och hans vapendragare lade ribban högt.

Därefter framträdde Frida Axelsson, Emma Larsson, Agnes Ekbrat och Marcus Erkenfjord, musikesteter från Solbergagymnasiet.

Ekon av Bush och Björk

Nästa kvinna till rakning var Dotter som med stort skivbolag i ryggen presenterade sin första singel My Flower, bland annat. Den musikaliska inramningen gav ekon av Kate Bush och Björk. Framförandet var proffsigt och kraftfullt. Vi har inte hört det sista av Dotter, var så säkra.

Ångade över publiken

Innan vi hann hämta andan körde sedan T-Bear & The Dukes över publiken likt en Atlantångare med sin patenterade old school-blues al dente från helvetet. Med schweizisk urverksprecision ska tilläggas. Vi bjöds även på instrumental pistolblues så krutet stänkte från scenen. Tor-Björn Solbergs gitarrslingor ven som piskrapp och kompet dunkade på som ett bergatroll på dåligt humör.

Energidryck med bly

Avslutande Gain Eleven ställde till med en holmgång av sällan skådat slag. Framträdandet var som är en musikalisk gestaltning av energidryck med blysmak. Tänk Danko Jones, tänk Foo Fighters på raketbränsle. Högoktanigt, larmigt och imponerande.

Kvällen på Ritz var ett skyltfönster för kreativiteten i Arvika, och publiken var månghövdad.

God underhållning – för en god sak.

Applåder!

Först ut var Simon Karlsson Band som bjöd publiken på ett tight, intensivt set som väckte lust att sprätta kapsyler och ha kul. Dessutom vårdade de det utrotningshotade gitarrsolot, vilket är värt en eloge. Det rakt igenom egenskrivna materialet var rock med indiepop-inslag. Oklart hur upphovsmännen själva ställer sig till parallellen Kiss, men spårämnen från glamrockarna fanns i åtminstone en låt. Simon Karlsson och hans vapendragare lade ribban högt.

Därefter framträdde Frida Axelsson, Emma Larsson, Agnes Ekbrat och Marcus Erkenfjord, musikesteter från Solbergagymnasiet.

Ekon av Bush och Björk

Nästa kvinna till rakning var Dotter som med stort skivbolag i ryggen presenterade sin första singel My Flower, bland annat. Den musikaliska inramningen gav ekon av Kate Bush och Björk. Framförandet var proffsigt och kraftfullt. Vi har inte hört det sista av Dotter, var så säkra.

Ångade över publiken

Innan vi hann hämta andan körde sedan T-Bear & The Dukes över publiken likt en Atlantångare med sin patenterade old school-blues al dente från helvetet. Med schweizisk urverksprecision ska tilläggas. Vi bjöds även på instrumental pistolblues så krutet stänkte från scenen. Tor-Björn Solbergs gitarrslingor ven som piskrapp och kompet dunkade på som ett bergatroll på dåligt humör.

Energidryck med bly

Avslutande Gain Eleven ställde till med en holmgång av sällan skådat slag. Framträdandet var som är en musikalisk gestaltning av energidryck med blysmak. Tänk Danko Jones, tänk Foo Fighters på raketbränsle. Högoktanigt, larmigt och imponerande.

Kvällen på Ritz var ett skyltfönster för kreativiteten i Arvika, och publiken var månghövdad.

God underhållning – för en god sak.

Applåder!

  • Marcus Kohlberg