2018-10-09 13:09

2018-10-09 13:09

Sätt press på de styrande nu

ARVIKA: Den kommande mandatperioden kräver aktiva medborgareHåll blåslampan brinnande

Politik. I sann demokratisk anda får man gratulera de rödgröna partierna i Arvika till att med nöd och näppe ha klamrat sig fast vid ”köttgrytorna” i kommunpolitiken. Med endast ett mandat tillgodo i kommunfullmäktige kan S+V+MP som vanligt regera vidare i Arvika. Efter en intensiv valrörelse är nu risken att politiken faller in i den vanliga trygga kommunala vardagslunken. MEN – nu skall nya tider gälla. Nu är det dags att sätta blåslampan i byxbaken på kommunpolitiken. Det finns mycket i vår kommun som har legat för fäfot, nedprioriterats eller dragits i långbänk. Skall Arvika kunna utvecklas så krävs att det tas politiska initiativ och krafttag i betydligt större omfattning än tidigare. Till förfogande finns det 15 nämnder, 3 utskott, 8 bolag samt 16 andra stiftelser och förbund, enligt hemsidan. Det dräller alltså av politiker i alla dessa verksamheter som är arvoderade till höger och vänster. Sätt nu till alla klutar och få fart på Arvikas samlade utveckling. Som e t t exempel kan nämnas hamnutvecklingen som fullständigt gått i stå. Dammen är nu snart klar. Därmed är risken för framtida översvämning borta. I skolfrågan har man nu satt ner foten, även om det kunde skett med bättre finess. Sätt nu ner spaden i marken också.

Men som Arvikabor åligger det också oss själva att inte överklaga allt ´in absurdum´. Hur fördyrande blev inte överklagandet av dammen? Då är det smartare att vi som i september gick till Arvikas valurnor nu använder vår röst att sätta press på kommunen. Ring, skriv, fråga, ligg på. Vad händer? När händer det? Låt de politiker vi nu har röstat fram verkligen stå för sina vallöften och jobba för sina väljare.

Men som Arvikabor åligger det också oss själva att inte överklaga allt ´in absurdum´. Hur fördyrande blev inte överklagandet av dammen? Då är det smartare att vi som i september gick till Arvikas valurnor nu använder vår röst att sätta press på kommunen. Ring, skriv, fråga, ligg på. Vad händer? När händer det? Låt de politiker vi nu har röstat fram verkligen stå för sina vallöften och jobba för sina väljare.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.