2018-08-10 06:00

2018-08-10 06:00

Bilister missar väjningsplikt

ARVIKA

Många, inte alla, som åker ut från Dottevik på väg 175 måste tro att den inte går söderut. Har flera gånger varit med om att det bara körs rakt ut. Senast i lördags, vi kommer söderifrån och en bil bara kör rakt ut och in mot stan. Dem som körde och övriga i bilen såg uppenbarligen inte till höger och missa oss där vi kommer. Tur är att det fanns väggren och att min dotter har sinnesnärvaro och svänger ut på den annars hade bilen kört rakt i sidan på oss och olyckan varit ett faktum. Vad jag vet så är det väjningsplikt när man ska ut i den korsningen men det verkar inte som alla vet detta eller så missas skylten.

Med hjärtat i halsgropen!

Många, inte alla, som åker ut från Dottevik på väg 175 måste tro att den inte går söderut. Har flera gånger varit med om att det bara körs rakt ut. Senast i lördags, vi kommer söderifrån och en bil bara kör rakt ut och in mot stan. Dem som körde och övriga i bilen såg uppenbarligen inte till höger och missa oss där vi kommer. Tur är att det fanns väggren och att min dotter har sinnesnärvaro och svänger ut på den annars hade bilen kört rakt i sidan på oss och olyckan varit ett faktum. Vad jag vet så är det väjningsplikt när man ska ut i den korsningen men det verkar inte som alla vet detta eller så missas skylten.

Med hjärtat i halsgropen!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.