2018-07-11 06:00

2018-07-11 06:00

Vik är bättre än centrum

Arvika: Flera faktorer talar mot ny skola i kvarteret Hjorten

Skolan. Du fyller 13 år det år du börjar högstadiet och du fyller 16 år det år du slutar. Att påstå att dessa barn ska befolka staden tycker jag är befängt, några av dem har troligen inte ens egna medel att handla för.

En sak till! Det är lag på att skolans personal har tillsynsansvar över eleverna under hela dagen och delat ansvar med hemmet till och ifrån skolan.

Att skolskjutslogistiken skulle vara svår att lösa tycker jag är ett dåligt argument innan det ens setts över. Eventuella merkostnader för logistiken till en skola på Vik kanske till och med täcks av minskade lokalhyror för skolan då den läggs utanför rondellerna. Jag tänker då både på gång- och cykelväg samt skolskjuts.

Är vi inte skyldiga våra barn en intressant och aktiv miljö att vistas i under sin skoldag, en miljö som inte enbart stimulerar deras mentala gåvor, utan även gynnar och utvecklar de fysiska? Idag översköljs vi av alarm om barns fysiska inaktivitet och följder av stillasittandet.

När högstadieskolan på Vik, som även kompletterats med en idrottshall, utnyttjas utanför skoltid behövs dessutom utrymme för parkeringsplatser.

Det campus man talar om passar bättre att utveckla på Ingesund. Ett campus är ett universitets- och utbildningscentrum för äldre ungdomar och vuxna, det kan förekomma att ett gymnasieprogram är knutet till den. Ett campus innefattar oftast även boende för studenter samt lokaler för idrott och det ligger i huvudsak utanför centrum.

Ur socialekonomiskt perspektiv är det kontraproduktivt att i kommunala beslut utgå ifrån att kommunens personal ska pendla in till kommunen. Det blir som att hälla vatten i en trasig hink och våra skattepengar vandrar ut i samma stund som tåget går från Arvika station. Satsa de pengarna på kompetensutveckling och utbildning för de personer som vill leva och bo i Arvika kommun, då får vi också in skattepengar från desamma!

Möjliggör att inpendlarna kan bosätta sig i Arvika.

Satsa på bostadsbygge centralt och på våra LIS-områden runt om i Arvika kommun.

Bygg högstadieskolan på Vik, det är vi skyldiga våra barn!

Ingela Jonsson (C)

Fullmäktigeledamot samt ersättare i utskottet för Lärande och Stöd (LoS)

En sak till! Det är lag på att skolans personal har tillsynsansvar över eleverna under hela dagen och delat ansvar med hemmet till och ifrån skolan.

Att skolskjutslogistiken skulle vara svår att lösa tycker jag är ett dåligt argument innan det ens setts över. Eventuella merkostnader för logistiken till en skola på Vik kanske till och med täcks av minskade lokalhyror för skolan då den läggs utanför rondellerna. Jag tänker då både på gång- och cykelväg samt skolskjuts.

Är vi inte skyldiga våra barn en intressant och aktiv miljö att vistas i under sin skoldag, en miljö som inte enbart stimulerar deras mentala gåvor, utan även gynnar och utvecklar de fysiska? Idag översköljs vi av alarm om barns fysiska inaktivitet och följder av stillasittandet.

När högstadieskolan på Vik, som även kompletterats med en idrottshall, utnyttjas utanför skoltid behövs dessutom utrymme för parkeringsplatser.

Det campus man talar om passar bättre att utveckla på Ingesund. Ett campus är ett universitets- och utbildningscentrum för äldre ungdomar och vuxna, det kan förekomma att ett gymnasieprogram är knutet till den. Ett campus innefattar oftast även boende för studenter samt lokaler för idrott och det ligger i huvudsak utanför centrum.

Ur socialekonomiskt perspektiv är det kontraproduktivt att i kommunala beslut utgå ifrån att kommunens personal ska pendla in till kommunen. Det blir som att hälla vatten i en trasig hink och våra skattepengar vandrar ut i samma stund som tåget går från Arvika station. Satsa de pengarna på kompetensutveckling och utbildning för de personer som vill leva och bo i Arvika kommun, då får vi också in skattepengar från desamma!

Möjliggör att inpendlarna kan bosätta sig i Arvika.

Satsa på bostadsbygge centralt och på våra LIS-områden runt om i Arvika kommun.

Bygg högstadieskolan på Vik, det är vi skyldiga våra barn!

Ingela Jonsson (C)

Fullmäktigeledamot samt ersättare i utskottet för Lärande och Stöd (LoS)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.