2018-04-17 13:49

2018-04-17 13:49

Placeringen är inte helt fel

Arvika: KD om nya högstadieskolan

Skolan. Att placeringen på det nya högstadiet möjligtvis inte är optimalt, kan vi hålla med om. Främst förstår vi vissa nackdelar för de som bor i området kring Hjorten med ökad trafik och mer folk i rörelse generellt.

Men, vad som funkar till fördel är ju att, kvällar, helger, lov och högtidsdagar så är det ju ingen aktivitet i skolan. Till skillnad för om det skulle bli bostäder istället med ett konstant flöde av rörelse.

En annan bra poäng är att på lägre plan skulle det bli, enligt ritning, parkering för ett bekvämt antal fordon, där också leveranser skulle ske.

Fysisk aktivitet och barnens hälsa är nog oss föräldrars ansvar i första hand, även om Vik låter bra. Vi tycker inte hamnområdet är ett alternativ för nya högstadiet, men vi ser gärna att hamnen blir utvecklad inom snar framtid, får återkomma om det...

Att ha kvar högstadiet på Kyrkebyskolan, tycker vi kanske är en bra idé, och borde nog ses över en runda till.

Vi hade hellre haft kvar högstadiet på Järvenskolan i Gunnarskog, det krävde också mer resurser, vilket vi tyckte var fullt rimligt.

Att ritningarna var gediget utformade och väl genomtänkta var nog alla överens om på samrådet i Centralskolan matsal.

Det nya högstadiet kan nog komma att bli mycket positiv för både elever och lärare och det är väl det som är huvudsaken i det hela.

Vad som väger över något mot att ändå vara okej med placeringen Hjorten är, närheten till stan, det är gångavstånd för många elever, bra tåg och bussförbindelser, Solbergagymnasiet, sporthallar, simhall, kyrkor med mera.

Förändringen blir nog inte så stor i det stora hela.

Mer resurser till skolan tycker vi är självklart, och vi anser att skolan antagligen är kommunens största ansvar.

KD Arvika

Men, vad som funkar till fördel är ju att, kvällar, helger, lov och högtidsdagar så är det ju ingen aktivitet i skolan. Till skillnad för om det skulle bli bostäder istället med ett konstant flöde av rörelse.

En annan bra poäng är att på lägre plan skulle det bli, enligt ritning, parkering för ett bekvämt antal fordon, där också leveranser skulle ske.

Fysisk aktivitet och barnens hälsa är nog oss föräldrars ansvar i första hand, även om Vik låter bra. Vi tycker inte hamnområdet är ett alternativ för nya högstadiet, men vi ser gärna att hamnen blir utvecklad inom snar framtid, får återkomma om det...

Att ha kvar högstadiet på Kyrkebyskolan, tycker vi kanske är en bra idé, och borde nog ses över en runda till.

Vi hade hellre haft kvar högstadiet på Järvenskolan i Gunnarskog, det krävde också mer resurser, vilket vi tyckte var fullt rimligt.

Att ritningarna var gediget utformade och väl genomtänkta var nog alla överens om på samrådet i Centralskolan matsal.

Det nya högstadiet kan nog komma att bli mycket positiv för både elever och lärare och det är väl det som är huvudsaken i det hela.

Vad som väger över något mot att ändå vara okej med placeringen Hjorten är, närheten till stan, det är gångavstånd för många elever, bra tåg och bussförbindelser, Solbergagymnasiet, sporthallar, simhall, kyrkor med mera.

Förändringen blir nog inte så stor i det stora hela.

Mer resurser till skolan tycker vi är självklart, och vi anser att skolan antagligen är kommunens största ansvar.

KD Arvika

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.