2018-03-13 12:47

2018-03-13 12:47

Politiker med framtidstro

Glesbygd: Sulviks skola ligger strategiskt till

Utbildning. De politiker som vill renovera Sulviks skola är framtidens politiker.

Sulviks skola har varit eftersatt och inte upprustad på många årtionden. Den har också varit nedläggningshotad flertalet gånger. Inte på grund av minskande elevantal, Det går drygt 100 barn på skolan och flera familjer från både Arvika stad och Eda kommun har aktivt valt Sulviks skola till sina barn.

Skolan ligger strategiskt bra för familjer i området västra Arvika.

Men den är också ett föredöme trivselmässigt och utbildningsmässigt. Trots lokalförhållandena, att matsalen är för liten och fritidslokalen alltför liten är det en skola där barnen trivs och tar hand om varandra i alla åldrar. Detta förstås tack vare den fantastiska lärar- och fritidspedagogkåren, som trots allt att önska i arbetsmiljö ändå stannat och utvecklat skolan till det den är idag.

De politiker som tänker framtidstro och tillväxt och vill satsa på subcentra i förhållande till staden är framtidens politiker.

Flera familjer som har barn i Sulviks skola har tidigare bott i storstäder. Det är ett aktivt val att välja decentralisering – ett framtidsval där det inte handlar om att alla ska in till det större samhället. (Som lika gärna kunde vara sjukhus bara i Karlstad, Universitet bara i Stockholm etc.) Ett miljöval där cykelavstånd (och cykelbanor) till skolor borde vara normen.

Att leda en utveckling i klimat-tänk och vara i spetsen för att vända en centrerad utveckling till decentralisering, med drivet att utveckla subcentran med kommunikationer gör Arvika till en attraktiv kommun att flytta till. De politikerna är framtidens hopp.

Skolrådet Sulvik skola

Sulviks skola har varit eftersatt och inte upprustad på många årtionden. Den har också varit nedläggningshotad flertalet gånger. Inte på grund av minskande elevantal, Det går drygt 100 barn på skolan och flera familjer från både Arvika stad och Eda kommun har aktivt valt Sulviks skola till sina barn.

Skolan ligger strategiskt bra för familjer i området västra Arvika.

Men den är också ett föredöme trivselmässigt och utbildningsmässigt. Trots lokalförhållandena, att matsalen är för liten och fritidslokalen alltför liten är det en skola där barnen trivs och tar hand om varandra i alla åldrar. Detta förstås tack vare den fantastiska lärar- och fritidspedagogkåren, som trots allt att önska i arbetsmiljö ändå stannat och utvecklat skolan till det den är idag.

De politiker som tänker framtidstro och tillväxt och vill satsa på subcentra i förhållande till staden är framtidens politiker.

Flera familjer som har barn i Sulviks skola har tidigare bott i storstäder. Det är ett aktivt val att välja decentralisering – ett framtidsval där det inte handlar om att alla ska in till det större samhället. (Som lika gärna kunde vara sjukhus bara i Karlstad, Universitet bara i Stockholm etc.) Ett miljöval där cykelavstånd (och cykelbanor) till skolor borde vara normen.

Att leda en utveckling i klimat-tänk och vara i spetsen för att vända en centrerad utveckling till decentralisering, med drivet att utveckla subcentran med kommunikationer gör Arvika till en attraktiv kommun att flytta till. De politikerna är framtidens hopp.

Skolrådet Sulvik skola

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.