2018-01-12 06:00

2018-01-12 06:00

Tillsammans för en stark demokrati    

Samhälle: Grova brott måste få mer konsekvenser

Politik. Dagens politiska situation, inte bara här hemma i Sverige, utan i hela världen är katastrofal. Situationen kommer att bli värre och värre. Makthavare (USA, Ryssland, Iran, Turkiet med flera) startar krig här och där och gör affärer med varandra. Det är bara folket som drabbas. Dessutom försvinner demokratin och rättigheter, och bland annat våld, krig och flykt trappas upp.

Även här hemma håller situationen på att bli okontrollerbar. Våld, knark, mord med mera ökar. Svaga lagar mot våldtäkter, mördare, knarkare med mera behöver omedelbart ändras.

Varför ska man, i ett demokratiskt land som Sverige, bli hotad och behöva gömma sig, och därmed skyddas hos kvinnojouren, Evahuset, Mirjamshusets hemliga ställe och så vidare, medan de som hotar går fria? Detta är helt fel! Varför går skattepengar till vård av IS-anhängare och deras odemokratiska föreningar? Våldtäktsmän, mördare och knarkare sitter på hotell (som kallas fängelser). Skattepengarna ska användas helt och hållet på rätt sätt: skolan, vård och omsorg, ungdomar, samhällsutveckling med mera.

En del vanligt folk har det inte det så bra. De som behöver stöd får det inte eller får otillräckligt, medan våldtäktsmän, mördare och knarkhandlare som förstört livet för många, många ungdomar får vård och stöd. De som jobbade och var med och byggde upp det här landet och samhället har rätt att få den hjälp som de behöver, men alla får inte det. De nekas att bo på ett boende och få hjälp medan knarkhandlare får vård och stöd. Är detta rätt, politiker?

Dessa gömställen som kvinnojouren, Evahuset med flera erbjuder, är ett verktyg som hjälper våldet att växa, vilket leder till att demokratin blir svagare och tappar mark och makt. De som inte anpassar sig till demokratin ska få straff. Medborgare som bryter mot lagar måste få hårda konsekvenser och hårda straff, för att veta och märka skillnaden mellan frihet och fängelse. De invandrare som bryter mot lagar (våldtäkt, mord, knark) skickas tillbaka direkt till där de kom ifrån, särskilt hedersmord och hederskultur, vilket blir en läxa för andra också.

Demokrati hör inte ihop med våld. Odemokratiska föreningar når sina mål genom att visa en annan sida av sig och i media och de gömmer sina riktiga åsikter. Demokratin minskar för varje dag och våld, kriminalitet växer här hemma och diktaturer i hela värden växer och tar mer mark och makt.

Vi måste ändra på detta! I ett demokratiskt samhälle behövs inte kvinnojouren, Evahuset eller Mirjamhuset och gömställen som är riktiga fängelser, eftersom de inte är fria och kan därmed inte gå ut. De måste leva på ett hemligt ställe och leva med rädsla. men de som hotar och våldtäktsmän och mördare och knarkare går fria eller sitter på ett hotell som kallas fängelse .

Om politiker och staten vill skaffa ett bättre och tryggare samhälle och att demokratin inte backar mer och sätta tydliga gränser för odemokratiska föreningar och de som hotar och våldtar med mera, måste vi ändra på en hel del lagar mot till exempel misshandel, mord, knark, hot med mera. Vi ska inte snåla i skolan och på barnen, utan i stället satsa mer och jobba mer för förbättringar för barn och skolan som är viktiga och grunden och landets framtid. Satsa på ungdomar, vård och omsorg och ordna fler nöjesställen (datahall, eller bordtennis- och biljardhall med mera).

Hoppas på en snabb och rätt vändning för en stark och stabil demokrati!

En medborgare

Även här hemma håller situationen på att bli okontrollerbar. Våld, knark, mord med mera ökar. Svaga lagar mot våldtäkter, mördare, knarkare med mera behöver omedelbart ändras.

Varför ska man, i ett demokratiskt land som Sverige, bli hotad och behöva gömma sig, och därmed skyddas hos kvinnojouren, Evahuset, Mirjamshusets hemliga ställe och så vidare, medan de som hotar går fria? Detta är helt fel! Varför går skattepengar till vård av IS-anhängare och deras odemokratiska föreningar? Våldtäktsmän, mördare och knarkare sitter på hotell (som kallas fängelser). Skattepengarna ska användas helt och hållet på rätt sätt: skolan, vård och omsorg, ungdomar, samhällsutveckling med mera.

En del vanligt folk har det inte det så bra. De som behöver stöd får det inte eller får otillräckligt, medan våldtäktsmän, mördare och knarkhandlare som förstört livet för många, många ungdomar får vård och stöd. De som jobbade och var med och byggde upp det här landet och samhället har rätt att få den hjälp som de behöver, men alla får inte det. De nekas att bo på ett boende och få hjälp medan knarkhandlare får vård och stöd. Är detta rätt, politiker?

Dessa gömställen som kvinnojouren, Evahuset med flera erbjuder, är ett verktyg som hjälper våldet att växa, vilket leder till att demokratin blir svagare och tappar mark och makt. De som inte anpassar sig till demokratin ska få straff. Medborgare som bryter mot lagar måste få hårda konsekvenser och hårda straff, för att veta och märka skillnaden mellan frihet och fängelse. De invandrare som bryter mot lagar (våldtäkt, mord, knark) skickas tillbaka direkt till där de kom ifrån, särskilt hedersmord och hederskultur, vilket blir en läxa för andra också.

Demokrati hör inte ihop med våld. Odemokratiska föreningar når sina mål genom att visa en annan sida av sig och i media och de gömmer sina riktiga åsikter. Demokratin minskar för varje dag och våld, kriminalitet växer här hemma och diktaturer i hela värden växer och tar mer mark och makt.

Vi måste ändra på detta! I ett demokratiskt samhälle behövs inte kvinnojouren, Evahuset eller Mirjamhuset och gömställen som är riktiga fängelser, eftersom de inte är fria och kan därmed inte gå ut. De måste leva på ett hemligt ställe och leva med rädsla. men de som hotar och våldtäktsmän och mördare och knarkare går fria eller sitter på ett hotell som kallas fängelse .

Om politiker och staten vill skaffa ett bättre och tryggare samhälle och att demokratin inte backar mer och sätta tydliga gränser för odemokratiska föreningar och de som hotar och våldtar med mera, måste vi ändra på en hel del lagar mot till exempel misshandel, mord, knark, hot med mera. Vi ska inte snåla i skolan och på barnen, utan i stället satsa mer och jobba mer för förbättringar för barn och skolan som är viktiga och grunden och landets framtid. Satsa på ungdomar, vård och omsorg och ordna fler nöjesställen (datahall, eller bordtennis- och biljardhall med mera).

Hoppas på en snabb och rätt vändning för en stark och stabil demokrati!

En medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.