2018-01-11 16:44

2018-01-11 16:44

Potatis ett baslivsmedel

Skolan: Svar till missnöjda skolelever

Replik. Vad synd att ni fortfarande inte är nöjda med vad ni erbjuds. Jag kommer gärna tillbaka och träffar elevrådet igen, så kan vi diskutera vidare. Men det är några saker som jag skulle vilja ta upp redan nu. Potatis är ett baslivsmedel som vi har här i Sverige och Norden och många av våra rätter bygger på det. De svenska och nordiska näringsrekommendationerna som vi följer rekommenderar de intervaller utav till exempel potatis som vi serverar. Vi serverar inte potatis för att det är ett billigt livsmedel. Den potatis som vi serverar är ekologisk och svenskproducerad och har inte fraktats långa sträckor. Svenskproducerad mathavre och matvete är alternativ som också produceras i närheten och kan vara ett alternativ.

När vi planerar mat till våra gäster så är en del i planeringen att alla ska få chansen att se och smaka på olika maträtter både husmanskost och nya influenser. Ett alternativ om man inte tycker om potatis är att man kan ta av salladsbordet som finns i våra serveringar.

Hamburgare, tacos och pannkakor är maträtter som det alltid önskas mera av, oavsett om vi serverar mycket eller lite potatis. Dessa rätter serverar vi någon gång per år och under många år på vårterminen har vi ”önskevecka”, där årskurs 6 får önska olika maträtter som vi sedan serverar vid fem olika tillfällen.

Med vänlig hälsning

Conny Room

Enhetschef, kost, Arvika kommun

När vi planerar mat till våra gäster så är en del i planeringen att alla ska få chansen att se och smaka på olika maträtter både husmanskost och nya influenser. Ett alternativ om man inte tycker om potatis är att man kan ta av salladsbordet som finns i våra serveringar.

Hamburgare, tacos och pannkakor är maträtter som det alltid önskas mera av, oavsett om vi serverar mycket eller lite potatis. Dessa rätter serverar vi någon gång per år och under många år på vårterminen har vi ”önskevecka”, där årskurs 6 får önska olika maträtter som vi sedan serverar vid fem olika tillfällen.

Med vänlig hälsning

Conny Room

Enhetschef, kost, Arvika kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.