2018-01-11 16:44

2018-01-11 16:44

En tankeställare på 61:an

Arvika: Alldeles för nära en olycka

Trafik. Jag skulle svänga vänster i korsningen 61:an upp mot Rackstavägen. En rad av 4-5 bilar i motsatt riktning skulle också svänga av upp mot Rackstavägen. Fritt fram. Svänger. Och där – i motsatt körbana – EN BIL! Bilen nödbromsade och jag svängde undan så snabbt jag kunde. Ett antal meter till godo, men inte om bilen inte hade bromsat. Hur kunde jag inte ha sett bilen? Den måste ha funnits där hela tiden. Men jag tittade ju. Och ändå... För att inte stanna mitt i korsningen och orsaka något mer så körde jag vidare till nästa korsning där jag svängde av och stannade efter kanten. Då kom chocken, med tårar och frågan som snurrade i huvudet: ”Hur kunde jag inte se bilen?”

Om jag hade kört den andra bilen hade jag tänkt ”Vilken IDIOT som inte ser sig för!” Nu är det jag som är idioten som inte kan förstå hur det kunde bli såhär.

Jag hade gärna velat förklara och säga förlåt för att ha skrämt livet ur oss bägge. Men det blev inte tillfälle till det mitt i en korsning. Istället vill jag nu göra ett medskick till alla trafikanter där ute. Ser er för. Räkna aldrig med att andra ser er. Titta både en och två gånger. Det kan hända så plötsligt. Ta hand om er och se upp i trafiken!

Vänstersvängaren

Om jag hade kört den andra bilen hade jag tänkt ”Vilken IDIOT som inte ser sig för!” Nu är det jag som är idioten som inte kan förstå hur det kunde bli såhär.

Jag hade gärna velat förklara och säga förlåt för att ha skrämt livet ur oss bägge. Men det blev inte tillfälle till det mitt i en korsning. Istället vill jag nu göra ett medskick till alla trafikanter där ute. Ser er för. Räkna aldrig med att andra ser er. Titta både en och två gånger. Det kan hända så plötsligt. Ta hand om er och se upp i trafiken!

Vänstersvängaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.