2017-12-05 13:02

2017-12-05 13:02

Allt fler lärare är sjuka

Eda: Allt blir inte bättre inom skolan

Replik. Svar till Hans Nilsson (HEL) AN 4 december.

Visst är det bra att Eda Kommun har en bra skola och har klättrat 60 placeringar när det gäller Lärarförbundets ranking, plats 112 av 290 kommuner. Men vi hade placerat oss ännu bättre om vi inte SJUNKIT 199 placeringar när det gäller friska lärare. År 2016 hade vi placering 13 men nu år 2017 har vi placering 212. Absolut inte bra för de som är sjuka, absolut inte bra för alla barn och unga som inte får den undervisning de har rätt till då personal saknas.

Personal som ännu är friska jobbar många gånger under stor stress och press då personal saknas, ständiga schemaändringar etcetera.

Min fråga till Hans Nilsson och övriga politiker i Eda lyder: ”Hur tänker ni för att vi åter ska kunna placera oss på plats 13 då det gäller friska lärare och med den hjälpen kunna placera oss ännu högre om vi ser rankingen som helhet, det vill säga bättre än 112:e plats?”

"Fortfarande hyfsat pigg"

Visst är det bra att Eda Kommun har en bra skola och har klättrat 60 placeringar när det gäller Lärarförbundets ranking, plats 112 av 290 kommuner. Men vi hade placerat oss ännu bättre om vi inte SJUNKIT 199 placeringar när det gäller friska lärare. År 2016 hade vi placering 13 men nu år 2017 har vi placering 212. Absolut inte bra för de som är sjuka, absolut inte bra för alla barn och unga som inte får den undervisning de har rätt till då personal saknas.

Personal som ännu är friska jobbar många gånger under stor stress och press då personal saknas, ständiga schemaändringar etcetera.

Min fråga till Hans Nilsson och övriga politiker i Eda lyder: ”Hur tänker ni för att vi åter ska kunna placera oss på plats 13 då det gäller friska lärare och med den hjälpen kunna placera oss ännu högre om vi ser rankingen som helhet, det vill säga bättre än 112:e plats?”

"Fortfarande hyfsat pigg"

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.