2017-12-01 16:05

2017-12-01 16:05

Eda kommun har en bra skola

Skoldebatt: Stiger i Lärarförbundets ranking

Replik. Svar till Skattebetalande Edabo AN 1 december.

Eda kommun har en bra skola. Det visar bland annat Lärarförbundets ranking av bästa skolkommun 2017. Eda klättrar 60 placeringar till plats 112 av 290 kommuner i Sverige. Resultatet är det sjunde bästa av Värmlands sexton kommuner.

Den ekonomiska prognosen efter augusti tyder på att förra årets plusresultat på 7 miljoner, i år vänds till ett minusresultat för kommunen på drygt 12 miljoner. Med en månad kvar av året verkar resultatet kunna bli något bättre än så, tack vare insatser från alla kommunens verksamheter.

Socialförvaltningen har agerat för att lösa personalbrist i en tid när socialsekreterare saknats i hela landet. Nu har kommunen egen anställd personal för de allra flesta arbetsuppgifter inom individ- och familjeomsorgen.

Bilder som jag lägger upp på min privata Facebooksida brukar normalt få ett tiotal gilla-markeringar. Det är förvånande att min video av den vita älgen har fått en så stor spridning. Jag är stolt över att den har hjälpt till att placera västra Värmland på världskartan.

HälsningarHans Nilsson (HEL)

Eda kommun har en bra skola. Det visar bland annat Lärarförbundets ranking av bästa skolkommun 2017. Eda klättrar 60 placeringar till plats 112 av 290 kommuner i Sverige. Resultatet är det sjunde bästa av Värmlands sexton kommuner.

Den ekonomiska prognosen efter augusti tyder på att förra årets plusresultat på 7 miljoner, i år vänds till ett minusresultat för kommunen på drygt 12 miljoner. Med en månad kvar av året verkar resultatet kunna bli något bättre än så, tack vare insatser från alla kommunens verksamheter.

Socialförvaltningen har agerat för att lösa personalbrist i en tid när socialsekreterare saknats i hela landet. Nu har kommunen egen anställd personal för de allra flesta arbetsuppgifter inom individ- och familjeomsorgen.

Bilder som jag lägger upp på min privata Facebooksida brukar normalt få ett tiotal gilla-markeringar. Det är förvånande att min video av den vita älgen har fått en så stor spridning. Jag är stolt över att den har hjälpt till att placera västra Värmland på världskartan.

HälsningarHans Nilsson (HEL)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.