2017-10-03 17:42

2017-10-03 17:42

Företagsutveckling i Eda?

Politik: Vi går miste om arbetstillfällen

Näringsliv. Är det konstigt att eda ligger i botten av Svenskt Näringslivs ranking?

I Arvika Nyheter läser man om hur 17 politiker i Eda kommun kan behandla en företagare som vill vara på offensiven och utveckla sitt koncept och skapa nya arbetstillfällen som i sin tur genererar arbete i form av kringtjänster. För er som inte förstår vad menas med kringtjänster så är ett sådant projekt inte något man gör på en dag. Det skapar arbetstillfälle på flera företag till exempel de som ska bygga ut huset, murare, snickare, elektriker, kranförare, grävmaskin med mera. Dessa tillför skatteintäkter till kommunen. Det skulle vara bra om ni 17 politiker kunde vara så snälla och förklara er inför media varför ni är företagarfientliga mot en företagare i Eda och samtidigt vara för om- och utbyggnad vid Thoncentret med deras planer på att bygga bro över älven och göra om hotellet till ännu mera affärsyta. I Sverige finns ett generellt strandskydd men detta tycks inte beröra Olav Thon i Eda kommun. Vad är det för skillnad på Jon Dalby och Olav Thon?

Så röstade de olika partierna:

3 av 5 för C röstade nej, 1 av 1 KD röstade nej, 2 av 2 SD röstade nej, 3 av 3 V röstade nej, 8 av 9 HEL röstade nej och hade en röst som inte var tillsatt där ersättare saknades.

Dessa politiker är företagsfientliga och går mot sina löften som de gick till val på.

Trodde i min enfald att vi vill utveckla Eda och inte bara Charlottenberg. Någon av dessa har ju även varit med och tagit fram detaljplanen, haft kontakt med olika parter och tyckt att det har varit en bra lösning och sedan går HEN och röstar nej!?

Kommuninvånare i Eda

I Arvika Nyheter läser man om hur 17 politiker i Eda kommun kan behandla en företagare som vill vara på offensiven och utveckla sitt koncept och skapa nya arbetstillfällen som i sin tur genererar arbete i form av kringtjänster. För er som inte förstår vad menas med kringtjänster så är ett sådant projekt inte något man gör på en dag. Det skapar arbetstillfälle på flera företag till exempel de som ska bygga ut huset, murare, snickare, elektriker, kranförare, grävmaskin med mera. Dessa tillför skatteintäkter till kommunen. Det skulle vara bra om ni 17 politiker kunde vara så snälla och förklara er inför media varför ni är företagarfientliga mot en företagare i Eda och samtidigt vara för om- och utbyggnad vid Thoncentret med deras planer på att bygga bro över älven och göra om hotellet till ännu mera affärsyta. I Sverige finns ett generellt strandskydd men detta tycks inte beröra Olav Thon i Eda kommun. Vad är det för skillnad på Jon Dalby och Olav Thon?

Så röstade de olika partierna:

3 av 5 för C röstade nej, 1 av 1 KD röstade nej, 2 av 2 SD röstade nej, 3 av 3 V röstade nej, 8 av 9 HEL röstade nej och hade en röst som inte var tillsatt där ersättare saknades.

Dessa politiker är företagsfientliga och går mot sina löften som de gick till val på.

Trodde i min enfald att vi vill utveckla Eda och inte bara Charlottenberg. Någon av dessa har ju även varit med och tagit fram detaljplanen, haft kontakt med olika parter och tyckt att det har varit en bra lösning och sedan går HEN och röstar nej!?

Kommuninvånare i Eda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.