2017-09-12 12:30

2017-09-12 12:30

Kyrkovalet – ett årsmöte

Kyrkan: Opolitiska församlingsmedlemmar ska styra

Kyrkan

På söndag är det val till Svenska kyrkan. Sedan år 2000 är Svenska kyrkan Sveriges största förening, ett trossamfund med omkring fem miljoner medlemmar. På 1930-talet beslutade Riksdagen att den dåvarande Statskyrkan skulle inordnas i rikspolitiken och styras av politiker. Det är den historiska bakgrunden till att några politiska partier fortfarande vill vara med och styra kyrkan.

Jag representerar POSK, partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Vi anser att partipolitiken inte längre hör hemma i kyrkans arbete. Den kristna tron är vår gemensamma grund, församlingarna dess bärare och våra präster och diakoner dess budbärare. POSK vill stärka församlingarnas betydelse i styrningen och ledningen av Svenska kyrkan. Därför är POSK:s representanter i kyrkovalet inte politiker i ett parti, utan aktiva medlemmar i församlingarnas arbete. Vill du också att Svenska kyrkan ska styras av engagerade församlingsbor istället för ett politiskt parti? Då föreslår jag att du lägger din röst på POSK, den största opolitiska nomineringsgruppen i söndagens kyrkoval.

Kjell Åke Holdar

POSK i Arvika med omnejd

På söndag är det val till Svenska kyrkan. Sedan år 2000 är Svenska kyrkan Sveriges största förening, ett trossamfund med omkring fem miljoner medlemmar. På 1930-talet beslutade Riksdagen att den dåvarande Statskyrkan skulle inordnas i rikspolitiken och styras av politiker. Det är den historiska bakgrunden till att några politiska partier fortfarande vill vara med och styra kyrkan.

Jag representerar POSK, partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. Vi anser att partipolitiken inte längre hör hemma i kyrkans arbete. Den kristna tron är vår gemensamma grund, församlingarna dess bärare och våra präster och diakoner dess budbärare. POSK vill stärka församlingarnas betydelse i styrningen och ledningen av Svenska kyrkan. Därför är POSK:s representanter i kyrkovalet inte politiker i ett parti, utan aktiva medlemmar i församlingarnas arbete. Vill du också att Svenska kyrkan ska styras av engagerade församlingsbor istället för ett politiskt parti? Då föreslår jag att du lägger din röst på POSK, den största opolitiska nomineringsgruppen i söndagens kyrkoval.

Kjell Åke Holdar

POSK i Arvika med omnejd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.