2017-06-19 06:00

2017-06-19 06:00

Folk kör för fort på grusvägen

Trafik: Sakta ner innan olyckan är framme

Trafik. Jag bor i Västra Furtan, alltså efter Långvakshultsvägen.

Dagligen kommer privatbilar, bussar, lastbilar och andra företagsbilar förbi här hemma. Vi bor som sista hus i bostadsområdet efter grusvägen. Nästan INGEN saktar in vid vårt hus, utan folk börjar gasa på i stället.

Vi bor på ett krön, detta göra att man inte ser om man möter någon. Många gånger är det bilar som får svänga in på vår parkering på grund av att de kommer i för hög hastighet och får mötande trafik.

Det finns även de som inte saktar in även fast man står och lastar in saker i bilen, alltså inte ens en meter från grusvägen!

Vi har en liten dotter och även andra barn på besök väldigt ofta och det är även barn i nästan alla hus här omkring. Jag blir riktigt förbannad när man är ute med dem och de inte finns en tendens till att sakta in när dem ser oss ute efter vägen.

De är en grusväg med hastighetsgräns på 70 kilometer i timmen. Det är fortfarande ett tätbebyggt område och jag tycker folkvettet ska tala för att man INTE kör så fort man kan bara för att de är en grusväg!

Jag tycker att både privatpersoner och företagsbilar kan börja sakta in efter denna väg innan de händer en fruktansvärd olycka!

Boende i Furtan

Dagligen kommer privatbilar, bussar, lastbilar och andra företagsbilar förbi här hemma. Vi bor som sista hus i bostadsområdet efter grusvägen. Nästan INGEN saktar in vid vårt hus, utan folk börjar gasa på i stället.

Vi bor på ett krön, detta göra att man inte ser om man möter någon. Många gånger är det bilar som får svänga in på vår parkering på grund av att de kommer i för hög hastighet och får mötande trafik.

Det finns även de som inte saktar in även fast man står och lastar in saker i bilen, alltså inte ens en meter från grusvägen!

Vi har en liten dotter och även andra barn på besök väldigt ofta och det är även barn i nästan alla hus här omkring. Jag blir riktigt förbannad när man är ute med dem och de inte finns en tendens till att sakta in när dem ser oss ute efter vägen.

De är en grusväg med hastighetsgräns på 70 kilometer i timmen. Det är fortfarande ett tätbebyggt område och jag tycker folkvettet ska tala för att man INTE kör så fort man kan bara för att de är en grusväg!

Jag tycker att både privatpersoner och företagsbilar kan börja sakta in efter denna väg innan de händer en fruktansvärd olycka!

Boende i Furtan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.