2016-08-01 06:00

2016-08-01 06:00

Återfall i Eda kommun

EDA: Gynnar inte kommunen

Återigen ett utslag av sönderfallet som pågår i Eda!

Nu, efter att ha skolat in en ny kommunchef som är intresserad av att fortsätta tillrättalägga begångna misstag och bedrägligheter mot kommunens invånare gör man en total kovändning. Helt plötsligt, med anställande av ny kommunchef som enda punkt på dagordningen sammankallas kommunstyrelsen till ett semestermöte. Visserligen är det varmt väder men att det skulle brinna så förtvivlat under våra förtroendevaldas fötter trodde man inte.

Man kan fråga sig om nödvändigheten av detta möte då en klar så kallad politisk majoritet redan, före mötet, kommit överens om hur slipstenen skall dras.

Har frågetecknen efter en närmast osannolik förvaltning, blivit för många? Är det inte bekvämt att ha en juridiskt ansvarsfull och kunnig person till att utreda vår bräckliga kommuns förehavanden? Skulle en seriös hantering av kommunala angelägenheter ev. innebära alltför stor genans och avslöja en härva av olämpliga förehavanden?

Jag vill säga att man genom att anlita Eric Hietala, gjorde ett lyckokast men tydligen blev detta för mycket för politiker som tidigare, inte levt upp till kraven och vanskött demokratiska spelregler?

Med en sittande politisk ledning som, helt i avsaknad av realistiska visioner och kunskap, kan inte Edaborna vänta sig någon förbättring.

Vård och skola kommer även fortsättningsvis att drabbas. Seriösa tjänstemän lämnar i strömhopp och ättestupan blir snart enda utvägen. Kostnaderna blir oöverstigliga!

Hoppas Edaborna är alerta och inser att det ”återfall” i ansvarslöst uppträdande som vi nu ser inte kommer att gynna kommunen!

Skeptisk

Nu, efter att ha skolat in en ny kommunchef som är intresserad av att fortsätta tillrättalägga begångna misstag och bedrägligheter mot kommunens invånare gör man en total kovändning. Helt plötsligt, med anställande av ny kommunchef som enda punkt på dagordningen sammankallas kommunstyrelsen till ett semestermöte. Visserligen är det varmt väder men att det skulle brinna så förtvivlat under våra förtroendevaldas fötter trodde man inte.

Man kan fråga sig om nödvändigheten av detta möte då en klar så kallad politisk majoritet redan, före mötet, kommit överens om hur slipstenen skall dras.

Har frågetecknen efter en närmast osannolik förvaltning, blivit för många? Är det inte bekvämt att ha en juridiskt ansvarsfull och kunnig person till att utreda vår bräckliga kommuns förehavanden? Skulle en seriös hantering av kommunala angelägenheter ev. innebära alltför stor genans och avslöja en härva av olämpliga förehavanden?

Jag vill säga att man genom att anlita Eric Hietala, gjorde ett lyckokast men tydligen blev detta för mycket för politiker som tidigare, inte levt upp till kraven och vanskött demokratiska spelregler?

Med en sittande politisk ledning som, helt i avsaknad av realistiska visioner och kunskap, kan inte Edaborna vänta sig någon förbättring.

Vård och skola kommer även fortsättningsvis att drabbas. Seriösa tjänstemän lämnar i strömhopp och ättestupan blir snart enda utvägen. Kostnaderna blir oöverstigliga!

Hoppas Edaborna är alerta och inser att det ”återfall” i ansvarslöst uppträdande som vi nu ser inte kommer att gynna kommunen!

Skeptisk

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.