2016-06-21 16:20

2016-06-21 16:21

"Oerhört störande bilträff"

ARVIKA: Störande när 400 bilar drog in

Vi som bor inom Arvika centrum överraskades med råge under lördagen den 18 juni genom ett flöde av det som kallas veteranbilar som körde i stor omfattning i centrala Arvika.

På kvällen fram till natt ökade trafiken samt fick vi se veteranbilar med passagerare som förde oväsen genom hög musik och dunka, dunka till förfång för oss som bor i centrala Arvika. Det var bilar där passagerarna satt på taket, på motorhuven och koffertluckan skrikande och öldrickande, med öppnade dörrar. En stor vit limousin med alla dörrar öppna och en vanlig buss med dödskalleflaggor fanns också med. Vi undrade vad som var orsaken till denna mängd av störande fordon. Vi hade ju inte läst om något planerat arrangemang på våra gator.

Men i AN:s nättidning på söndag den 19 juni kunde vi läsa att det var Arvika MK som hade anordnat och bjudit in till en träff för 400 bilar av äldre årgångar för sammankomst på det numera privatägda flygfältet i vilket även ingick cruising inom Arvikas centrum. Alltså vid och på gator där vi har våra bostäder.

Arvika MK som vi tills nu har uppfattat skall vara en seriös förening tillät sig nu ockupera centrala Arvika med ett oerhört störande arrangemang. Hade man polisens tillstånd som gällande lag föreskriver skall finnas i detta fall? De av oss som upplevde störningarna och ringde polisen fick veta att det rådde fullständigt trafikkaos i Arvika. Att polisen hade begränsade resurser för att ingripa. Detta är en vanlig företeelse i Arvika under kvällar och nätter när vi ber om polisens hjälp mot trafikterrorn på gatorna. Men det är naturligtvis viktigt att få veta om Arvika MK hade ansökt om tillstånd för att förlägga en del av sitt arrangemang till Arvika centrum. Eller har de som motorklubb en egen gräddfil att bryta mot gällande ordningslags bestämmelser. Polisen kanske kan svara. Vi kan naturligtvis skriva till JO och be om dess tolkning av polisens skyldigheter i nu aktuella fall. Vi tänker fortsätta vår kamp för ett boende utan bilterror i Arvika.

S.G. Johansson

 

På kvällen fram till natt ökade trafiken samt fick vi se veteranbilar med passagerare som förde oväsen genom hög musik och dunka, dunka till förfång för oss som bor i centrala Arvika. Det var bilar där passagerarna satt på taket, på motorhuven och koffertluckan skrikande och öldrickande, med öppnade dörrar. En stor vit limousin med alla dörrar öppna och en vanlig buss med dödskalleflaggor fanns också med. Vi undrade vad som var orsaken till denna mängd av störande fordon. Vi hade ju inte läst om något planerat arrangemang på våra gator.

Men i AN:s nättidning på söndag den 19 juni kunde vi läsa att det var Arvika MK som hade anordnat och bjudit in till en träff för 400 bilar av äldre årgångar för sammankomst på det numera privatägda flygfältet i vilket även ingick cruising inom Arvikas centrum. Alltså vid och på gator där vi har våra bostäder.

Arvika MK som vi tills nu har uppfattat skall vara en seriös förening tillät sig nu ockupera centrala Arvika med ett oerhört störande arrangemang. Hade man polisens tillstånd som gällande lag föreskriver skall finnas i detta fall? De av oss som upplevde störningarna och ringde polisen fick veta att det rådde fullständigt trafikkaos i Arvika. Att polisen hade begränsade resurser för att ingripa. Detta är en vanlig företeelse i Arvika under kvällar och nätter när vi ber om polisens hjälp mot trafikterrorn på gatorna. Men det är naturligtvis viktigt att få veta om Arvika MK hade ansökt om tillstånd för att förlägga en del av sitt arrangemang till Arvika centrum. Eller har de som motorklubb en egen gräddfil att bryta mot gällande ordningslags bestämmelser. Polisen kanske kan svara. Vi kan naturligtvis skriva till JO och be om dess tolkning av polisens skyldigheter i nu aktuella fall. Vi tänker fortsätta vår kamp för ett boende utan bilterror i Arvika.

S.G. Johansson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.