2016-04-05 14:27

2016-04-05 14:27

A-traktorer är en bastard

ARVIKA: Tack till polisen

trafik

I AN den 1 april fanns en artikel om att en ungdomsledare som är anställd vid en av Arvika kommun bedriven ungdomsgård uttalade reaktion mot polisen för att de håller efter ungdomar som färdas i A-traktorer i Arvika. Men artikeln var kanske med beaktande till datumet första april ett aprilskämt. För nog verkar det konstigt att en ungdomsledare vid en kommunal ungdomsgård agerar för att få ungdomarna där inklusive hans egen son att anmäla en polis som har till uppgift att verka för att de som kör en A-traktor skall följa gällande lagregler. Ungdomsgårdar skall vara en brygga för föreningslösa ungdomar och andra för ett senare vuxenliv med lagrespekt. Det vet tydligen inte den aktuelle ungdomsledaren.

A-traktorer är ju en bastard bland fordon som från början tilläts som en nyttighet för småbrukare på landsbygden som inte förfogade över egna dragdjur som hästar.

A-traktorerna fick kvarleva och är ju nu ett fordon för ungdomar att fara omkring med även i städer. Nyttjarna brukar även utrusta dem med ljudutrustning för störande musik för de boende i tätorter. Så är det i Arvika där vi boende inom centralorten har krävt bättre tillsyn från polisen av A-traktorer och bilars störande nattetid. ”Det är vår ”livsstil ” skriker traktor-ungdomarna. Men boendet för oss som sällan får sova en enda natt på grund av dunka/dunka-ljud från A-traktorer och andra bilars störande är en ”livsnödvändighet”.

Vi ska verka för att få bort A-traktorna från att skapa oljud i centrala Arvika.

Ett stort tack ger vi till den polis som upprätthåller de regler som gäller för A-traktorer och hoppas vi på fler sådana poliser. Samt hoppas vi på avstängning av onyttig och störande trafik nattetid i hela centrala Arvika. Vi kommer att agera för detta.

Stadsboende medborgare

I AN den 1 april fanns en artikel om att en ungdomsledare som är anställd vid en av Arvika kommun bedriven ungdomsgård uttalade reaktion mot polisen för att de håller efter ungdomar som färdas i A-traktorer i Arvika. Men artikeln var kanske med beaktande till datumet första april ett aprilskämt. För nog verkar det konstigt att en ungdomsledare vid en kommunal ungdomsgård agerar för att få ungdomarna där inklusive hans egen son att anmäla en polis som har till uppgift att verka för att de som kör en A-traktor skall följa gällande lagregler. Ungdomsgårdar skall vara en brygga för föreningslösa ungdomar och andra för ett senare vuxenliv med lagrespekt. Det vet tydligen inte den aktuelle ungdomsledaren.

A-traktorer är ju en bastard bland fordon som från början tilläts som en nyttighet för småbrukare på landsbygden som inte förfogade över egna dragdjur som hästar.

A-traktorerna fick kvarleva och är ju nu ett fordon för ungdomar att fara omkring med även i städer. Nyttjarna brukar även utrusta dem med ljudutrustning för störande musik för de boende i tätorter. Så är det i Arvika där vi boende inom centralorten har krävt bättre tillsyn från polisen av A-traktorer och bilars störande nattetid. ”Det är vår ”livsstil ” skriker traktor-ungdomarna. Men boendet för oss som sällan får sova en enda natt på grund av dunka/dunka-ljud från A-traktorer och andra bilars störande är en ”livsnödvändighet”.

Vi ska verka för att få bort A-traktorna från att skapa oljud i centrala Arvika.

Ett stort tack ger vi till den polis som upprätthåller de regler som gäller för A-traktorer och hoppas vi på fler sådana poliser. Samt hoppas vi på avstängning av onyttig och störande trafik nattetid i hela centrala Arvika. Vi kommer att agera för detta.

Stadsboende medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.