2016-03-23 06:00

2016-03-23 08:14

Vad är besparingen värd?

SKOLORGANISATION

Hur kan de 400 000 kronor man ”sparar” på att lägga ner Vikene vara försvarbart i längden?

Flera är vi som börjat titta på annan bostadsort. Kanske sätta barnen i skolan i Ämtervik eller Högboda? Det blir så mycket smidigare om man jobbar i Kil/Karlstad/Torsby/Sunne som så många av oss här borta gör.

Hur snabbt försvinner de 400 000 kronor i besparing om elever börja välja Kil eller Sunne som skolkommun? Hur mycket skatteintäkter jämfört med besparingen tappas om en familj väljer att flytta från Arvika? Inser inte ni styrande att ni är och petar på något som av många utanför kommunen uppfattas som en viktig och utåtriktad del av Arvika kommun, nämligen Brunskog med allt vad Gammelvala och dylikt heter!

Ni politiker var på möte hos oss och lyssnade och trivdes, ni hörde hur bygden brydde sig om skolan och vad den betyder i det stora sammanhanget här ute. Nu är det dags att ta ansvar för denna del av Arvika! Det är inte långt till nästa kommunval och vi kommer inte glömma vilka partier som står för vad!

Anders och Maria Neiker, Brunskog

Flera är vi som börjat titta på annan bostadsort. Kanske sätta barnen i skolan i Ämtervik eller Högboda? Det blir så mycket smidigare om man jobbar i Kil/Karlstad/Torsby/Sunne som så många av oss här borta gör.

Hur snabbt försvinner de 400 000 kronor i besparing om elever börja välja Kil eller Sunne som skolkommun? Hur mycket skatteintäkter jämfört med besparingen tappas om en familj väljer att flytta från Arvika? Inser inte ni styrande att ni är och petar på något som av många utanför kommunen uppfattas som en viktig och utåtriktad del av Arvika kommun, nämligen Brunskog med allt vad Gammelvala och dylikt heter!

Ni politiker var på möte hos oss och lyssnade och trivdes, ni hörde hur bygden brydde sig om skolan och vad den betyder i det stora sammanhanget här ute. Nu är det dags att ta ansvar för denna del av Arvika! Det är inte långt till nästa kommunval och vi kommer inte glömma vilka partier som står för vad!

Anders och Maria Neiker, Brunskog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.