2016-03-09 06:00

2016-03-11 10:42

Ingen ska förstöra spåren

ARVIKA: Om hundar vid skidspåret

Replik. Var jag otydlig på något sätt? Vi är fullständigt eniga i att ingen ska förstöra spåren och att de som jobbar ska ha all heder för detta.

Att påstå att vi förstör spåren upplever jag både ohederligt och tarvligt eftersom det inte stämmer. Tassavtrycken i det pistade området bredvid spåren är knappt märkbara jämfört med stavmärkena. Att jag inte skulle visa hänsyn eller bry mig om det fina arbete som läggs ner på spåren, stämmer heller inte. Det var tvärt om viljan att förklara och få förståelse som gjorde att jag skrev min insändare. Det var ju tråkigt att inte olika kategorier skidåkare kan samsas om samma spår. Varför väljer man att bli störd av en hund som går bredvid spåren? I flera år har alla varit välkomna men i år kom det upp en skylt: Inga hundar i spåren”. Jovisst! Men bredvid borde inte vara några problem. Ska inte jag också få vara skidåkare under dessa få veckor? De sammanfaller ju med att det faktiskt är oerhört svårt att ta sig fram på hala trottoarer och i skog och mark. Åren har gått och av olika orsaker så har jag svårt för att använda andra spår i närheten av Arvika. Kan osanna rykten bero på att man ofta har så lätt för att generalisera istället för att se individen? Då blir ”Hund i spår = förstörelse” oavsett vad hunden ifråga gör. Jag önskar man kunde prata med varandra och diskutera oenigheter utifrån fakta istället för fördomar. Om vi börjar med varandra och bjuder på lite vänlighet och värme, så kan vi minska missunnsamhet och grinighet. Jag önskar att man kunde visa verklig respekt för alla som vill väl och gör så gott de kan.

Naturen och det offentliga rummet är till för alla och vi måste nog lära oss acceptera våra olikheter och försöka mötas istället för att störas. Hör av er så tar vi en kopp kaffe och fortsätter diskussionen där.

Svart hund

Att påstå att vi förstör spåren upplever jag både ohederligt och tarvligt eftersom det inte stämmer. Tassavtrycken i det pistade området bredvid spåren är knappt märkbara jämfört med stavmärkena. Att jag inte skulle visa hänsyn eller bry mig om det fina arbete som läggs ner på spåren, stämmer heller inte. Det var tvärt om viljan att förklara och få förståelse som gjorde att jag skrev min insändare. Det var ju tråkigt att inte olika kategorier skidåkare kan samsas om samma spår. Varför väljer man att bli störd av en hund som går bredvid spåren? I flera år har alla varit välkomna men i år kom det upp en skylt: Inga hundar i spåren”. Jovisst! Men bredvid borde inte vara några problem. Ska inte jag också få vara skidåkare under dessa få veckor? De sammanfaller ju med att det faktiskt är oerhört svårt att ta sig fram på hala trottoarer och i skog och mark. Åren har gått och av olika orsaker så har jag svårt för att använda andra spår i närheten av Arvika. Kan osanna rykten bero på att man ofta har så lätt för att generalisera istället för att se individen? Då blir ”Hund i spår = förstörelse” oavsett vad hunden ifråga gör. Jag önskar man kunde prata med varandra och diskutera oenigheter utifrån fakta istället för fördomar. Om vi börjar med varandra och bjuder på lite vänlighet och värme, så kan vi minska missunnsamhet och grinighet. Jag önskar att man kunde visa verklig respekt för alla som vill väl och gör så gott de kan.

Naturen och det offentliga rummet är till för alla och vi måste nog lära oss acceptera våra olikheter och försöka mötas istället för att störas. Hör av er så tar vi en kopp kaffe och fortsätter diskussionen där.

Svart hund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.