2016-02-20 06:00

2016-02-24 09:42

Hur tänkte ni nu?

INSÄNDARE: Bemanning i vården

Hur tänkte ni, personalansvariga/fackförbund inom Eda Kommun? Över våra huvuden bestämmer ni att vår sommarsemester ska delas in i tre perioder och att arbetsplatserna ska bemannas med 60- 65 procent ordinarie personal under sommaren.

Detta innebär att några av oss inte får en enda veckas semester tillsammans med familj/ vänner! Vi har valt ett yrke där helg- och kvällsarbete ingår. Vi jobbar när många andra firar jul med sina nära och kära, ett val vi själva gjort, men är det då för mycket begärt att få två veckors semester tillsammans med familj/vänner?

Beslutet på 60–65 procent grundas på att det är svårt att få tag i vikarier. Kan inte säga att jag är förvånad med tanke på hur personalen behandlas.

Under 2015 visade kommunen överhuvudtaget ingen uppskattning för vår arbetsinsats under året. Det är fint att kommunen skänker pengar till välgörenhet men ett litet tecken på att vi finns och behövs är väll inte för mycket begärt?

Eda kommun går ut som en kommun som värnar om sina anställda men detta är med verkligheten dåligt överensstämmande. Förutom ovannämnda sägs alla i Eda kommun ha en friskvårdstimme i veckan. Detta stämmer på pappret men för oss på ”golvet” går den inte att ta ut då vi inte får lägga den i början eller slutet av arbetspasset. Vi jobbar i en organisation med ett bemanningskrav som inte tillåter t ex utökad lunchrast.

En dålig arbetsmiljö leder till framtida långtidssjukskrivningar som är kostsamma både för kommun och arbetstagare.

Mitt yrke rekommenderar jag varmt, men tänk till när du väljer arbetsgivare.

Undersköterka, Eda Kommun (men förhoppningsvis inte så länge till )

Detta innebär att några av oss inte får en enda veckas semester tillsammans med familj/ vänner! Vi har valt ett yrke där helg- och kvällsarbete ingår. Vi jobbar när många andra firar jul med sina nära och kära, ett val vi själva gjort, men är det då för mycket begärt att få två veckors semester tillsammans med familj/vänner?

Beslutet på 60–65 procent grundas på att det är svårt att få tag i vikarier. Kan inte säga att jag är förvånad med tanke på hur personalen behandlas.

Under 2015 visade kommunen överhuvudtaget ingen uppskattning för vår arbetsinsats under året. Det är fint att kommunen skänker pengar till välgörenhet men ett litet tecken på att vi finns och behövs är väll inte för mycket begärt?

Eda kommun går ut som en kommun som värnar om sina anställda men detta är med verkligheten dåligt överensstämmande. Förutom ovannämnda sägs alla i Eda kommun ha en friskvårdstimme i veckan. Detta stämmer på pappret men för oss på ”golvet” går den inte att ta ut då vi inte får lägga den i början eller slutet av arbetspasset. Vi jobbar i en organisation med ett bemanningskrav som inte tillåter t ex utökad lunchrast.

En dålig arbetsmiljö leder till framtida långtidssjukskrivningar som är kostsamma både för kommun och arbetstagare.

Mitt yrke rekommenderar jag varmt, men tänk till när du väljer arbetsgivare.

Undersköterka, Eda Kommun (men förhoppningsvis inte så länge till )

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.