2016-02-17 06:00

2016-02-17 09:50

Att röka är ett eget val

ARVIKA

Arvika Kommun har från hösten 2015 infört så kallad ” Nikotinfri skoltid”.

Vackert, tycker man! Elever skall inte skadas av att nyttja nikotin, men... Detta förbud gäller även anställda inom skolan. Att förbudet gäller inne i skolan är rimligt, men att anställda vuxna inte får röka på sin lagstadgade rast är däremot orimligt, tycker jag. Att röka eller inte röka måste få vara deras eget val! Jag har själv aldrig rökt eller snusat, men att bevittna hur inbitna rökare tvingas att skamset tjuvröka, känns absurt. Det är inte värdigt att de som inte klarar sig från tidig morgon till arbetsdagens slut utan en rök-/snuspaus skall behöva skämmas och bli bespottade.

Arvika kommun, TÄNK OM!

Nicko Ticko Tinn och jag

Vackert, tycker man! Elever skall inte skadas av att nyttja nikotin, men... Detta förbud gäller även anställda inom skolan. Att förbudet gäller inne i skolan är rimligt, men att anställda vuxna inte får röka på sin lagstadgade rast är däremot orimligt, tycker jag. Att röka eller inte röka måste få vara deras eget val! Jag har själv aldrig rökt eller snusat, men att bevittna hur inbitna rökare tvingas att skamset tjuvröka, känns absurt. Det är inte värdigt att de som inte klarar sig från tidig morgon till arbetsdagens slut utan en rök-/snuspaus skall behöva skämmas och bli bespottade.

Arvika kommun, TÄNK OM!

Nicko Ticko Tinn och jag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.