2016-02-10 06:00

2016-02-10 06:00

Viktigt med fungerande skola

VIKENE: Ge möjligheten att välja landsbygden

Till Arvika kommun angående Vikene skolan i Brunskog 2016-02-02

Brunskogs Framtid har funnits sen mitten av nittiotalet och har som syfte att främja och lyfta fram människor som av olika anledningar väljer att bo och leva i Brunskog. Föreningen betonar vikten av att hela Sverige ska leva och att allt fler väljer landsbygden. Det är viktigt att det finns bostäder, kommunikation, affärer och inte minst en fungerande skola, förskola och dagis inom rimliga avstånd för att göra detta möjligt. Även om naturen, friluftslivet, rekreation och skaparkraft (hantverkare, konstnärer, musiker, idrott) fyller en viktig och stor roll för de flesta människor stora som små i natursköna Brunskog, är en fungerande skola ett måste för framtidens fortlevnad.

Vi vill betona vikten av att värna en fungerande miljö, som Vikene skolan, som på sikt ger möjligheter för barn och ungdomar att välja landsbygden en dag, och att de vill vända tillbaka till Brunskog för att kunna leva och bo här. Vi vill värna om att ta vara på det som är bra för små och stora barn, det lönar sig inför framtidens nya utmaningar.

Helt nyligen i Paris enades länder om ett beslut om allas vår planets överlevnad. Vi har ett gemensamt ansvar och alla länder var eniga och skrev under på att sänka koldioxidhalten. Ansvaret ligger i allas våra händer, Kommuner likaså, alltså inte utmana till längre resor för enskilda och för skolbarnen. Det rimmar illa med längre bil, bussresor för barnen om skolan inte får vara kvar i Vikene. Vi kan inte längre ha kortsiktiga beslut utan bör blicka framåt för framtidens barn och barnbarn, som vill leva i en levande bygd, och för att Hela Sverige ska fortsätta leva.

Brunskogs Framtid, ordförande Annelie Malm

Brunskogs Framtid har funnits sen mitten av nittiotalet och har som syfte att främja och lyfta fram människor som av olika anledningar väljer att bo och leva i Brunskog. Föreningen betonar vikten av att hela Sverige ska leva och att allt fler väljer landsbygden. Det är viktigt att det finns bostäder, kommunikation, affärer och inte minst en fungerande skola, förskola och dagis inom rimliga avstånd för att göra detta möjligt. Även om naturen, friluftslivet, rekreation och skaparkraft (hantverkare, konstnärer, musiker, idrott) fyller en viktig och stor roll för de flesta människor stora som små i natursköna Brunskog, är en fungerande skola ett måste för framtidens fortlevnad.

Vi vill betona vikten av att värna en fungerande miljö, som Vikene skolan, som på sikt ger möjligheter för barn och ungdomar att välja landsbygden en dag, och att de vill vända tillbaka till Brunskog för att kunna leva och bo här. Vi vill värna om att ta vara på det som är bra för små och stora barn, det lönar sig inför framtidens nya utmaningar.

Helt nyligen i Paris enades länder om ett beslut om allas vår planets överlevnad. Vi har ett gemensamt ansvar och alla länder var eniga och skrev under på att sänka koldioxidhalten. Ansvaret ligger i allas våra händer, Kommuner likaså, alltså inte utmana till längre resor för enskilda och för skolbarnen. Det rimmar illa med längre bil, bussresor för barnen om skolan inte får vara kvar i Vikene. Vi kan inte längre ha kortsiktiga beslut utan bör blicka framåt för framtidens barn och barnbarn, som vill leva i en levande bygd, och för att Hela Sverige ska fortsätta leva.

Brunskogs Framtid, ordförande Annelie Malm

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.