2016-02-08 06:00

2016-02-08 06:00

Vad händer i Eda?

EDA: Händelserna drabbar anställda

Vad händer egentligen i Kommunhuset i Eda? Kommunchefen, Chefen för vård och stöd, chefen för individ och familjeomsorgen har sagt upp sig. Personalchefen blev uppsagd. Tre socialsekreterare har sagt upp sig. En områdeschef inom vård och omsorg har sagt upp sig. Vad händer?

Är det här resultatet av HELs politik? Alla tjänstemän ska bort... Hur tänker de övriga partierna i Eda? Den enda politikern som tydligt visat att man är i ett svårt läge, är Centerns Johanna Söderberg. De övriga politikerna verkar tycka att det är fullt normalt att cheferna säger upp sig på löpande band.

Jag själv, som är anställd av Eda Kommun som undersköterska, blir mycket orolig! Det är ju faktiskt så att det som händer nu drabbar oss alla som är anställda av kommunen, oavsett vad vi har för befattning. Visst, man kan alltid bara tiga som politiker och rekrytera nya människor till dessa tjänster. MEN, någonstans måste man nog ta sig en funderare.. vad är egentligen problemet?!

SEN kan man ju alltid tiga om vad som ÄR problemet. Men jag tycker att de ledande politikerna i Eda har en skyldighet att informera de anställa och väljarna om vad som är problemet och vad man tänker göra åt det! Och att Socialdemokraterna inte reagerar tycker jag nog är märkligast. Sossarna ska väl ändå vara ett parti för arbetarna?! Ett parti som verkligen håller stenhårt på att arbetsmiljön ska vara bra?!

Tydligen har Centern tagit över sossarnas roll i Eda. Nää... kanske man skulle söka sig till Arvika istället...

En orolig anställd

Är det här resultatet av HELs politik? Alla tjänstemän ska bort... Hur tänker de övriga partierna i Eda? Den enda politikern som tydligt visat att man är i ett svårt läge, är Centerns Johanna Söderberg. De övriga politikerna verkar tycka att det är fullt normalt att cheferna säger upp sig på löpande band.

Jag själv, som är anställd av Eda Kommun som undersköterska, blir mycket orolig! Det är ju faktiskt så att det som händer nu drabbar oss alla som är anställda av kommunen, oavsett vad vi har för befattning. Visst, man kan alltid bara tiga som politiker och rekrytera nya människor till dessa tjänster. MEN, någonstans måste man nog ta sig en funderare.. vad är egentligen problemet?!

SEN kan man ju alltid tiga om vad som ÄR problemet. Men jag tycker att de ledande politikerna i Eda har en skyldighet att informera de anställa och väljarna om vad som är problemet och vad man tänker göra åt det! Och att Socialdemokraterna inte reagerar tycker jag nog är märkligast. Sossarna ska väl ändå vara ett parti för arbetarna?! Ett parti som verkligen håller stenhårt på att arbetsmiljön ska vara bra?!

Tydligen har Centern tagit över sossarnas roll i Eda. Nää... kanske man skulle söka sig till Arvika istället...

En orolig anställd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.